Χαρείτε τα Χριστούγεννα με τα παιδιά σας, χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα!

Οι κίνδυνοι των Χριστουγέννων: Όσοι έχετε παιδιά καλό είναι να πάρετε κάποια μέτρα προφύλαξης!

Χαρείτε τα Χριστούγεννα με τα παιδιά σας, χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα!

Οσοι έχουν μικρά παιδάκια ή βρέφη, είναι καλό να πάρουν κάποια προληπτικά μέτρα την ημέρα των Χριστουγέννων για να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις. Για να περάσετε καλά την ημέρα των Χριστουγέννων αλλά και για να είστε σίγουροι ότι το παιδί σας θα είναι ασφαλές, σας δίνουμε μερικές συμβουλές.

Καραμέλες και γλυκά

Sos στις καραμέλες. Είναι πολύ επικίνδυνα γιατί μπορούν να προκαλέσουν πνιγμό! Βάλτε τα σε ένα ψηλό σημείο ή στο κέντρο του τραπεζιού όπου θα το βλέπουν όλοι οι καλεσμένοι και θα είναι πιο δύσκολο για το παιδί να το φτάσει.

Σακούλες

Δώστε προσοχή στις πλαστικές σακούλες. Απαγορεύεται τα παιδιά να παίζουν μαζί τους διότι υπάρχει κίνδυνος ασφυξίας.

Κεριά

Τοποθετούμε τα κεριά σε ψηλό σημείο και βάζουμε μπροστά από το τζάκι προστατευτικό.

Ποτά

Τα παιδιά είναι περίεργα να δοκιμάζουν τα πάντα. Προφυλάξτε τα από τα ποτήρια και τα μπουκάλια οινοπνευματωδών ποτών γιατί υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης.

Κουζίνα

Δεν αφήνουμε ποτέ μόνα τα παιδιά στην κουζίνα. Την ημέρα των Χριστουγέννων που μαγειρεύουμε, θέλει ιδιαίτερη προσοχή με τις ζεστές εστίες και τα κουζινικά σκεύη που εξέχουν από τον πάγκο και το τραπέζι.

Σκάλες

Αν το σπίτι διαθέτει σκάλες πρέπει να υπάρχουν τοποθετημένες προστατευτικές πόρτες, τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος.

Προσοχή στο τζάκι

Αν υπάρχει τζάκι στο σπίτι, τοποθετήστε την προστατευτική σίτα τζακιού και κρατήστε οποιοδήποτε αιχμηρό εργαλείο ή εύφλεκτο υλικό μακριά. Προσοχή και στις θερμάστρες.

Μικροαντικείμενα

Από ξηρούς καρπούς μέχρι κουμπιά και από κέρματα και μπαταρίες έως ό,τι άλλο βάζει ο νους σας πρέπει όσο είναι δυνατόν, να μην υπάρχουν στο πεδίο δράσης του παιδιού.

Κορδέλες

Προσοχή με τις κορδέλες των δώρων. Μόλις ένα παιδί ανοίξει το δώρο του, καλό είναι να πετάξετε τις κορδέλες και τα χαρτιά ώστε να μην τα θεωρήσει «παιχνίδι» και προκαλέσει πνιγμό!

Διαβάστε επίσης:

Κίνδυνοι στο σπίτι- Αυτοί είναι οι απαράβατοι κανόνες για ένα σπίτι με μωρά και μικρά παιδιά (εικόνες)

Μην αφήνετε τα παιδιά σας να σκάσουν τα μπαλόνια

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved