Τέσσερα πράγματα που πρέπει να κάνετε αν φωνάξετε στα παιδιά σας

Κάθε φορά που φωνάζετε στα παιδιά, μην ξεχάσετε να κάνετε αυτά τα τέσσερα πράγματα.

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να κάνετε αν φωνάξετε στα παιδιά σας

Σε κανέναν γονιό δεν αρέσει να φωνάζει στα παιδιά του αλλά συχνά είναι αναπόφευκτο.

Οι αφορμές είναι πολλές, συνήθως όχι σημαντικές, όμως η κούραση και το άγχος της καθημερινότητας δεν βοηθούν στο να τις χειριστείτε με την απαιτούμενη ψυχραιμία.

Όταν φωνάζετε, τα παιδιά μπορεί να αισθάνονται ότι δεν τα καταλαβαίνετε , ότι είστε άδικοι απέναντί τους ή μπορεί να νιώθουν ένοχα και να πιστεύουν ότι τα αντιμετωπίζετε με άλλο τρόπο λόγω των λαθών τους.

Έτσι, όταν φωνάζετε, θα πρέπει δείχνετε στα παιδιά σας ότι τα αγαπάτε ανεξάρτητα από το τι έχουν κάνει.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που πρέπει να κάνετε αν ξεφεύγετε και φωνάζετε στα παιδιά σας:

mama-fones.jpg

Πείτε ότι τα αγαπάτε

Τα παιδιά ξέρουν ότι τα αγαπάτε όπως σας αγαπούν κι αυτά. Ωστόσο, μετά από έναν καβγά ή μια έντονη διαφωνία, οι δύο πλευρές μπορεί να αμφισβητήσουν τα συναισθήματα του άλλου. Είναι σημαντικό να επιβεβαιώσετε ξανά στα παιδιά την αγάπη σας. Σε πολλές περιπτώσεις, ίσως είναι καλή ιδέα να περιμένετε να τους μιλήσετε μέχρι να ηρεμήσουν.

Εκφράστε τα συναισθήματά σας

Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να μπείτε στο δωμάτιο του παιδιού σας, να το αγκαλιάσετε και να φύγετε χωρίς να πείτε λέξη. Ή μπορεί να σχετίζεται με τον λόγο που βάλατε τις φωνές. Για παράδειγμα, αν τα παιδιά σας δεν καθάρισαν το δωμάτιό τους και εσείς φωνάξατε, μπορείτε να πάτε και να αφιερώσετε μια ώρα βοηθώντας τα να οργανωθούν.

kaygadew-kai-fones.jpg

Να είστε συνεπείς

Χωρίς υπευθυνότητα, η συμπεριφορά δεν θα αλλάξει. Εάν για παράδειγμα, φωνάξατε ή επιπλήξατε τα παιδιά σας επειδή είχαν ακατάστατο το δωμάτιο, ελέγξτε αν το καθάρισαν. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι θα λογοδοτήσουν γιατί με αυτό τον τρόπο θα θελήσουν να συμμορφωθούν. Μην ξεχνάτε επίσης να τα επαινείτε για την προσπάθειά τους.

Προχωρήστε

Εάν έπρεπε να επιπλήξετε τα παιδιά σας για κάτι λάθος που έκαναν, ρωτήστε τα πώς ήταν η μέρα τους στο σχολείο. Αν στενοχωρηθήκατε μαζί τους που δεν ολοκλήρωσαν την εργασία τους, ξεκινήστε μια συζήτηση για το ποδόσφαιρο ή κάποια άλλη δραστηριότητα. Αυτό δείχνει ότι νοιάζεστε πραγματικά για τα παιδιά σας και δεν μένετε στο πρόσφατο λάθος τους, επαναφέροντάς το στην κουβέντα ξανά και ξανά.

Πηγή: allprodad.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved