Οι επτά βασικές ευθύνες των γονιών

  • Τι πρέπει να παρέχουν στα παιδιά οι σωστοί γονείς;
  • Ποιες είναι οι βασικές ευθύνες που έχουν οι γονείς απέναντι στα παιδιά τους
Οι επτά βασικές ευθύνες των γονιών

Οι βασικές ευθύνες των γονιών υπερβαίνουν κατά πολύ την παροχή υλικών αγαθών στα παιδιά τους.

Αν θα έπρεπε να συνοψίσουμε σε μια απλή φράση το κύριο καθήκον των γονιών είναι να προστατεύσουν τα δικαιώματα (και τις υποχρεώσεις) των παιδιών τους. Αυτό γίνεται μέσω συνειδητών αποφάσεων που επικεντρώνονται στην ευημερία της οικογένειας, ιδιαίτερα των παιδιών.

Ποιες είναι οι βασικές ευθύνες που έχουν οι γονείς απέναντι στα παιδιά τους

Παροχή ασφαλούς και ευτυχισμένου σπιτιού

Η πρώτη ευθύνη που έχουν οι γονείς είναι να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους μεγαλώνουν και αναπτύσσονται σε ένα υγιές και σταθερό περιβάλλον. Το να μοιράζεστε ποιοτικό χρόνο και να απολαμβάνετε ψυχαγωγικές δραστηριότητες μαζί, είναι όλα μέρος ενός υγιούς περιβάλλοντος. Με αυτή την έννοια, ένα σπίτι πρέπει επίσης να είναι ένα μέρος όπου τα παιδιά μπορούν να έχουν ιδιωτικότητα όταν τη χρειάζονται.

efthines gonion1

Επίδειξη αγάπης άνευ όρων

Οι γονείς έχουν υποχρέωση να διορθώνουν κακές συμπεριφορές των παιδιών τους. Όμως, αυτό πρέπει να γίνεται με αγάπη και σεβασμό στην προσωπικότητά τους. Γιατί δεν υπάρχει σημαντικότερο πράγμα για τα παιδιά από το να γνωρίζουν ότι οι γονείς τους τα αγαπούν άνευ όρων.

Ασφάλεια και προστασία

Η ασφάλεια των παιδιών είναι μια άλλη ουσιαστική ευθύνη των γονιών. Από αυτή την άποψη, τα παιδιά πρέπει να είναι προετοιμασμένα για τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν.Δεν μπορείτε να τα κλείσετε σε μια κρυστάλλινη σφαίρα, υπερπροστατεύοντάς τα για να τα γλιτώσετε από τον πόνο. Αντίθετα, οι γονείς πρέπει να μάθουν στα παιδιά τους να φροντίζουν τον εαυτό τους ώστε να είναι λιγότερο ευάλωτα.

Υγεία, σωματική και συναισθηματική

Όταν μιλάμε για την υγεία των παιδιών αναφερόμαστε και στην συναισθηματική ευημερία που είναι εξίσου σημαντική.

Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης

efthines gonion

Τα παιδιά αρχίζουν να βλέπουν τον εαυτό τους μέσα από τα μάτια των γονιών τους και η αυτοαντίληψή τους αναπτύσσεται με βάση το τι μηνύματα που λαμβάνουν .
Μάθετε στα παιδιά σας να αγαπούν και να σέβονται τον εαυτό τους , να κάνουν αυτοκριτική χωρίς να τιμωρούν τον εαυτό τους ή να είναι υπερβολικά αυστηροί. 'Ετσι, θα μάθουν να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και θα προσπαθούν να ενεργούν σωστά στο μέλλον.

Κανόνες

Αυτό, ίσως, είναι ένα από τα πιο περίπλοκα σημεία για τους γονείς σήμερα . Η καθιέρωση κανόνων δεν είναι εύκολη, είναι όμως θεμελιώδης για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών.Οι κανόνες βοηθούν τα παιδιά , μεταξύ άλλων, να αναπτύξουν την ικανότητα να ανέχονται την απογοήτευση και να ελέγχουν τον εαυτό τους.

Καλό πρότυπο συμπεριφοράς

Εάν θέλετε τα παιδιά σας να συμπεριφέρονται σωστά, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να αποτελέσετε εσείς το σωστό πρότυπο.Οι ενέργειες μιλούν από μόνες τους όταν πρόκειται για τις αξίες που θέλετε να μεταδώσετε. Γίνετε λοιπόν ο τύπος του ατόμου που θέλετε να είναι τα παιδιά σας όταν ενηλικιωθούν.

Πηγή: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved