Έρευνα: Πώς η βία κάνει επιθετικά τα παιδιά!

Τελικά, το ξύλο κατά την παιδική ηλικία όχι μόνο δεν μας κάνει καλύτερους ανθρώπους αλλά μας κάνει πιο επιθετικούς!

Έρευνα: Πώς η βία κάνει επιθετικά τα παιδιά!

Σύμφωνα με μελέτη, η οποία διεξήχθη ανάμεσα σε 1.900 παιδιά από 20 πόλεις των ΗΠΑ, όσα από αυτά είχαν φάει ξύλο από τους γονείς τους στην ηλικία των 5 ετών, είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι επιθετικά και να μην σέβονται τους κανόνες όταν πήγαιναν στο δημοτικό.

Στην ηλικία των 9 ετών, όσα παιδιά είχαν φάει ξύλο (είτε περιστασιακά είτε συστηματικά) από τους γονείς τους στα 5 τους χρόνια, αντιμετώπιζαν πολύ περισσότερα προβλήματα συμπεριφοράς και ήταν πιο επιθετικά. Μάλιστα όσο συχνότερα έτρωγαν ξύλο, τόσο χειρότερα συμπεριφέρονταν.

Η μελέτη, η οποία φιλοξενείται στα nea έδειξε ακόμα πως τα παιδιά που συστηματικά έτρωγαν ξύλο, είχαν χαμηλότερες επιδόσεις και στα γλωσσικά τεστ.

Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κολούμπια, στη Νέα Υόρκη, δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Pediatrics».

Οι ειδικοί λένε πως όταν ένας γονιός δέρνει το παιδί του για να το συνετίσει, ουσιαστικά του μαθαίνει ότι το ξύλο είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να λύνει τις διαφωνίες του κι εκείνο εφαρμόζει αυτή τη «διδαχή» στη ζωή του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved