Τρόποι με τους οποίους οι μαμάδες μπορούν να δείξουν στα παιδιά την αγάπη τους

Πώς μπορεί μια μαμά να δείξει την αγάπη της χωρίς αγκαλιές και φιλιά;

Τρόποι με τους οποίους οι μαμάδες μπορούν να δείξουν στα παιδιά την αγάπη τους

Από την πρώτη στιγμή που θα αποκτήσετε ένα μωρό, τα πάντα θα αλλάζουν. Προτεραιότητα για εσάς θα έχει το μωρό σας και όχι η ζωή σας. Οι περισσότεροι γονείς με το που καλωσορίζουν ένα μωρό νιώθουν μια άλλη αίσθηση αγάπης. Πολλοί γονείς μάλιστα λένε, ότι ποτέ δεν περίμεναν ότι θα μπορούσαν να αγαπήσουν κάποιον όσο το παιδί τους.

Οι γονείς δείχνουν την αγάπη στα παιδιά τους με διαφορετικούς τρόπους. Φυσικά, υπάρχουν προφανείς τρόποι, όπως οι αγκαλιές, τα φιλιά, η φροντίδα αλλά υπάρχουν και άλλοι εκατομμύρια τρόποι που μια μαμά και ένας μπαμπάς μπορούν να δείξουν την αγάπη τους στα παιδιά τους, όπως βοηθώντας τα με τις εργασίες τους, διαβάζοντάς τους ιστορίες πριν κοιμηθούν, κρατώντας τα ρούχα τους καθαρά, καθαρίζοντας το δωμάτιό τους κ.α.

Πώς αλλιώς μπορεί μια μαμά να δείξει την αγάπη της;

Μαγειρεύοντας το αγαπημένο τους φαγητό

Μερικές φορές ακόμη και όταν μαγειρεύει μια μαμά το αγαπημένο φαγητό του παιδιού της, δείχνει ότι το αγαπά. Δεν υπάρχει ωραιότερη στιγμή από το χαμόγελο και την ευτυχία του παιδιού όταν βλέπει στο πιάτο το φαγητό που του αρέσει περισσότερο από όλα και μάλιστα χωρίς να το περιμένει.

Παίζοντας το αγαπημένο τους παιχνίδι

Είτε πρόκειται για κάποιο επιτραπέζιο, είτε για ένα video game στην τηλεόραση, είτε για τα τουβλάκια, τα παζλ ή τις κούκλες, τα παιδιά ενθουσιάζονται όταν κάθεστε στο πλευρό τους και ασχολείστε μαζί τους. Σημασία δεν έχει το παιχνίδι που θα παίξετε μαζί αλλά ο χρόνος που θα αφιερώσετε σε εκείνα.

Πηγαίνοντάς τα βόλτα την μέρα που δεν το περιμένουν

Αν κάποιο απόγευμα βλέπετε ότι τα παιδιά σας βαριούνται, δεν θέλουν να παίξουν τίποτα, να διαβάσουν και απλά κοιτούν το ταβάνι... σηκωθείτε, φορέστε παπούτσια και βγείτε μια βόλτα. Πηγαίνετε για περπάτημα, πηγαίνετε στο πάρκο, πάρτε ένα παγωτό και περάστε χρόνο μαζί.

Αφήστε τα παιδιά να σας μιλήσουν

Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να πείτε απολύτως τίποτε εσείς για να νιώσει το παιδί σας ότι το αγαπάτε. Καθήστε δίπλα του, ρωτήστε το πώς τα πέρασε στο σχολείο, συζητήστε μαζί του. Μερικές φορές είναι ωραίο να τα αφήνετε να μιλήσουν μαζί σας, να σας πουν τα νέα τους και εσείς απλά να τα ακούσετε.

Μια μαμά δείχνει την αγάπη της όταν είναι καλή ακροάτρια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved