Ετσι χάνεται ένα παιδί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (βίντεο)

Κάθε φορά που χάνεται ένα παιδάκι, η πρώτη φράση που έρχεται στο μυαλό μας είναι «μα πως βρε παιδί μου χάνονται τα παιδάκια; Πως εξαφανίζονται;».

Ετσι χάνεται ένα παιδί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (βίντεο)


Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πως ένα παιδάκι λίγα μόλις μέτρα από τη μητέρα του αποφασίζει να ακολουθήσει έναν άγνωστο.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πείραμα, το οποίο προβλήθηκε από διαδικτυακή τηλεόραση του ITV και της εκπομπής Daybreak, που κατάφερε να αποτυπώσει τον χειρότερο εφιάλτη των γονιών αλλά και να δώσει απαντήσεις σε σχέση με την αντίληψη και την αίσθηση που έχουν τα παιδιά σχετικά με το άγνωστο και πως τελικά είναι τόσο εύκολο ένα παιδάκι να παρασυρθεί από έναν άγνωστο, σε μόλις 90 δευτερόλεπτα.
Το πείραμα θέλει τον « άγνωστο άνδρα» να πλησιάζει παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών (ένα τη φορά) και να του λέει πως έχασε το σκυλάκι του και χρειάζεται τη βοήθειά του για να το βρει.
Το αποτέλεσμα; Τα επτά από εννέα συνολικά παιδιά που πήραν μέρος στο πείραμα ακολούθησαν τον άγνωστο έξω από το πάρκο.
«Βγήκε μαζί του έξω από το πάρκο και ο γιος μου τον ακολούθησε. Δε μπορούσα να το πιστέψω. Τρομοκρατήθηκα και διαπίστωσα ότι δεν επιτρέπεται να είσαι αφελής, δε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι τα παιδιά σου κατανοούν όσα τους λες», συμπλήρωσε έκπληκτη μία εκ των μητέρων που συμμετείχαν στο πείραμα.
Στους εξωτερικούς χώρους (παιδικές χαρές, πάρκα κτλ) έχουμε πάντα στο οπτικό μας πεδίο το παιδί μας και κινούμαστε σε ασφαλή απόσταση κοντά του, χωρίς όμως να ήμαστε πάνω από το κεφάλι του, γιατί τότε δυστυχώς δημιουργούνται άλλα προβλήματα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved