«Στο σπίτι μου επικρατούσε χάος και αποφάσισα να βάλω τάξη σ’ αυτό»

Άνοιξα την πόρτα του ψυγείου και δάκρυα άρχισαν να τρέχουν στο πρόσωπό μου.

«Στο σπίτι μου επικρατούσε χάος και αποφάσισα να βάλω τάξη σ’ αυτό»

Αυτό το Σαββατοκύριακο, όσο εγώ ήμουν κλεισμένη στο υπνοδωμάτιο, τελείως εξαντλημένη, ο σύζυγός μου αποφάσισε να καθαρίσει το ψυγείο. Και το έκανε λαμπίκο. Τα γυάλινα ράφια άστραφταν, τα τρόφιμα ήταν όλα στη θέση τους και τα γιαούρτια στη σειρά.

'Εχω μάθει να ζω με το χάος. Εντός και εκτός σπιτιού. Και προφανώς, επιλέγω ν' αντιμετωπίσω το χάος έξω στον κόσμο και όχι το χάος στο σπίτι μου.

Συνήθως, η ακαταστασία που επικρατεί εντός σπιτιού είναι διαχειρίσιμη, ξέρετε, πεταμένα, ρούχα, στοίβες καθαρών ρούχων που περιμένουν να σιδερωθούν, παιχνίδια παντού σε όλο το χώρο.

Αλλά τώρα, το χάος που βλέπω είναι τεράστιο ( ακόμα και για μένα). Η γυναίκα που έρχεται να καθαρίσει το σπίτι δεν πρόλαβε να το κάνει όλο, καθώς η ηλεκτρική σκούπα χάλασε. Έτσι, το ήμισυ του σπιτιού μου δεν έχει καθαριστεί για τρεις εβδομάδες!

Δεν είμαι γενικά καλή στο να τηρώ μια τάξη στο σπίτι, αλλά η αλήθεια είναι ότι πλέον τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο. Θα μπορούσα να διακωμωδήσω την κατάσταση αν πραγματικά δεν ένοιωθα την ανάγκη να κρυφτώ κάτω από τα σκεπάσματα και να ξεσπάσω σε κλάματα.

Εχω επικεντρώσει όλες μου τις προσπάθειες στο να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου αλλά μόνο σε ότι αφορά τις εκτός σπιτιού.

Σήμερα λοιπόν θα ξεκινήσω τη νέα μου αποστολή να ξεκολλήσω τη ζωή μου. Δεν μπορώ να κάνω όλα εκείνα με τα οποία αισθάνομαι καλά αδιαφορώντας γι' αυτά που είναι μπροστά μου. Πρέπει να αναλάβω δράση, άμεσα.

Και πρέπει να το κάνω εγώ, μόνη μου, χωρίς κανέναν στο σπίτι. Χωρίς κάποιο παιδί να με εμποδίσει να πετάξω τα σπασμένα παιχνίδια τους, ή έναν σύζυγο που θα προσφερθεί μεν να βοηθήσει αλλά θα τελειώσουμε ...αύριο.

Αν λοιπόν δείτε μια γυναίκα που κατεβάζει βουνό από σακούλες σκουπιδιών, θα είμαι εγώ...

Της Jennifer Rosen-Heinz

Πηγή : http://www.scarymommy.com

Διαβάστε επίσης

Μαμάδες, σταματήστε να ζητάτε συγγνώμη γιατί το σπίτι σας είναι ακατάστατο
Το χάος της μητρότητας μέσα από ένα εκπληκτικό φωτογραφικό άλμπουμ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved