Μαμά αποκαλύπτει τη μία ερώτηση που έπρεπε να κάνει ο σύζυγός της καθημερινά μετά τη δουλειά

Η Beth Ann Tieche γράφει πώς τη βοήθησε αυτή η ερώτηση να διαχειριστεί καλύτερα την καθημερινότητά της με τα τρία παιδιά. 

Μία Μαμά
Μαμά αποκαλύπτει τη μία ερώτηση που έπρεπε να κάνει ο σύζυγός της καθημερινά μετά τη δουλειά
Instagram / lowliftfun

Το να είσαι μια μαμά στο σπίτι είναι σκληρή δουλειά, τόσο σκληρή, που μια έρευνα του 2023 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι μαμάδες στο σπίτι αν αμείβονταν, θα είχαν εισόδημα 184.000$.

Εάν λοιπόν είστε μαμά που μένει στο σπίτι φροντίζοντας τα παιδιά όλη μέρα και ο σύντροφός σας εργάζεται, ποιο είναι το μόνο πράγμα που θέλετε να κάνει μόλις επιστρέφει; Αυτή είναι μια ερώτηση «παγίδα», γιατί η απάντηση αλλάζει σε καθημερινή βάση.

Η Beth Ann Tieche (@lowliftfun στο Instagram) έγινε πρόσφατα viral επειδή μοιράστηκε τη μοναδική ερώτηση που έπρεπε να κάνει ο σύζυγός της κάθε μέρα μετά τη δουλειά.

«Όταν έμενα στο σπίτι φροντίζοντας τρία παιδιά, ανακάλυψα ΜΙΑ ερώτηση που χρειαζόμουν να μου κάνει ο σύζυγός μου κάθε μέρα όταν επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά. Του ζήτησα να κάνει check in ρωτώντας με, «Τι θα σου ήταν πιο χρήσιμο αυτή τη στιγμή;» Αυτό που χρειαζόμουν περισσότερο εξαρτιόταν από τη μέρα. Εξακολουθούμε να το κάνουμε αυτό χρόνια αργότερα, γιατί βοηθάει ΠΟΛΥ», σχολίασε η ίδια σε σχετικό ποστ.

https://www.instagram.com/reel/C4-x5GMMRCc/

Έγραψε χαρακτηριστικά η Beth Ann Tieche:

«Ο σύζυγός μου προσπαθούσε να είναι χρήσιμος - αλλά πολλές φορές όσα έκανε δεν ήταν αυτό που χρειαζόμουν.

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά όταν με ρώτησε «τι θα ήταν πιο χρήσιμο να κάνω αυτή τη στιγμή;» με βοήθησε να μην αισθάνομαι ότι τον επιβαρύνω και ότι του επέτρεπε να ΞΕΡΕΙ τι θα ήταν πραγματικά πιο χρήσιμο για μένα τη δεδομένη στιγμή.

Μερικές φορές είχα ανάγκη να πάει το μεγαλύτερο παιδί μας στο πάρκο ώστε να μπορούσα να θηλάσω τα δίδυμα ήσυχα. Άλλες πάλι φορές, ήταν πολύ χρήσιμο να κρατήσει για λίγο όλα τα παιδιά, ώστε να πάω μια βόλτα ή να ετοιμάσω το δείπνο μόνη μου.

Υπάρχουν τόσα πολλά….

Ακόμα και σήμερα κάνουμε αυτή την ερώτηση ο ένας στον άλλον επειδή ο φροντιστής που είναι σε «υπηρεσία» γνωρίζει τι συμβαίνει και μπορεί να μοιραστεί τι θα είναι πιο χρήσιμο για αυτόν.

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που αφορούν στην ανατροφή των μικρών παιδιών – η επικοινωνία όμως γύρω από το τι συμβαίνει και το ποιος κάνει τι, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ευτυχίας μας ως ζευγάρι και οικογένεια».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved