Η ιστορία ενός τραυματικού τοκετού

H Sarah Richard γέννησε με καισαρική και δεν ήταν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο. 

Η ιστορία ενός τραυματικού τοκετού
Instagram@coffeethentravel

Τραυματικός τοκετός

Ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελα, οπότε δεν αναζήτησα πληροφορίες για κάτι άλλο. Πίστευα πραγματικά ότι μπορούσα να γεννήσω φυσιολογικά. Είχα δουλέψει σκληρά για να διατηρήσω τον εαυτό μου ψυχικά και σωματικά υγιή καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Να γυμνάζομαι, να τρώω καλά και να έχω μια καλή ψυχολογία.

Το σχέδιο τοκετού στο μυαλό μου ήταν το εξής: ακούγοντας μουσική να γεννάω σε σε μια πισίνα με χαμηλό φωτισμό.

Δεν θα μπορούσε να πάει κάτι στραβά.

Όμως, την 37η εβδομάδα της εγκυμοσύνης διαγνώστηκα με υπέρταση κύησης (υψηλή αρτηριακή πίεση) και παρότι δεν το γνώριζα τότε, ο τοκετός δεν θα ήταν φυσικός.

Οι συσπάσεις μου ξεκίνησαν στις 4 το πρωί, και περίπου 33 ώρες αργότερα βρέθηκα να μεταφέρομαι για επείγουσα καισαρική τομή.

Πολλά πράγματα συνέβησαν σε αυτές τις 33 ώρες και τις δύο εβδομάδες πριν. Πολλή σύγχυση και πόνος, αλλά τελικά αποφάσισα να μη μοιραστώ δημόσια ολόκληρη την ιστορία μου. Δεν νομίζω ότι θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να εξηγήσω τι πήγε στραβά.

toketos.jpg

Instagram@coffeethentravel

Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι ο Sebby γεννήθηκε υγιής και από τότε είναι μια αχτίδα ήλιου στη ζωή μας.

Να, όμως, τι θα έλεγα στον εαυτό μου αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω:

  • Ερευνήστε ΟΛΟΥΣ τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να γεννήσετε το μωρό σας. Όχι μόνο τους τρόπους που σας ακούγονται πιο ελκυστικοί.
  • Ενημερωθείτε για τους τρόπους της πιθανής ανάρρωσης (ποτέ δεν ήξερα τη διαδικασία αποκατάστασης της καισαρικής τομής μετά από πολύωρο τοκετό).
  • Να είστε ανοιχτόμυαλες για τα φάρμακα, την παροχή βοήθειας και υποστήριξης.
  • Να είστε χαλαρές με το σχέδιό σας (ήμουν αρκετά συντετριμμένη όταν το δικό μου δεν πήγε σύμφωνα με το αρχικό κι ευχόμουν να μην είχα δώσει τόση έμφαση σε αυτό).
  • Να έχετε περισσότερα πράγματα στην τσάντα του μαιευτηρίου . Καλύτερα να είσαι υπερβολικά προετοιμασμένη παρά ανεπαρκώς προετοιμασμένη.
  • Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να φάτε, πιέστε τον εαυτό σας πριν τον πρόωρο τοκετό, ποτέ δεν ξέρετε μετά από πόσες ώρες θα είναι το επόμενο γεύμα σας.

Καθημερινά δυναμώνω και όπως οι μώλωπες και τα σημάδια, οι κακές αναμνήσεις σβήνουν.

Πηγή: Instagram@coffeethentravel( ελεύθερη απόδοση)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved