Μια μαμά εξηγεί γιατί είναι εντάξει να θρηνείς την χημική εγκυμοσύνη σου

«Έχω σκεφτεί πολύ αυτόν τον πόνο. Θύμιζε τοκετό.»

Μία Μαμά
Μια μαμά εξηγεί γιατί είναι εντάξει να θρηνείς την χημική εγκυμοσύνη σου
Bigstock

Δεν έχω μιλήσει ποτέ για το μωρό που χάσαμε, τουλάχιστον όχι πολύ δημόσια. Σε μεγάλο βαθμό γιατί με πόνεσε πάρα πολύ και ενώ ένιωθα ότι δεν έπρεπε να νιώθω έτσι.

Ο χρόνος μαζί σου ήταν τόσο σύντομος που το στήθος μου δεν μεγάλωσε ούτε πρόλαβα να έχω αϋπνίες. Επίσης δεν ξέρω πραγματικά ποιο ήταν το φύλο του, αλλά στην καρδιά μου, ήταν αγόρι.

Όπως μου έλεγε η μαμά μου, «Στην εποχή μου, δεν θα ήξερες καν ότι ήσουν έγκυος». Η ομορφιά και η κατάρα, όμως, της σύγχρονης τεχνολογίας είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε. Δύο αμυδρές γραμμές μπορούν να προμηνύουν το μέλλον , μόλις 10 ημέρες μετά τη σύλληψη.

«Χημική εγκυμοσύνη». Έτσι λέγεται όταν αποβάλλεις τις πρώτες πέντε εβδομάδες από τη σύλληψη . Ανάλογα τον γιατρό, οι χημικές εγκυμοσύνες δεν είναι πραγματικές. Άρα, δεν αποβάλλεις πραγματικά.

Παρόλα αυτά, όταν τον χάσαμε, ένιωσα σαν να μου ξεκόλλησε ένα κομμάτι, κυριολεκτικά και συναισθηματικά. Για αρκετές μέρες, μια φρικτή αίσθηση δακρύρροιας διαπερνούσε το σώμα μου όλη μέρα.

Έχω σκεφτεί πολύ αυτόν τον πόνο. Θύμιζε τοκετό. Λίγο ξαφνικός, καθώς πρώτα μου όρμησε και μετά μου άφησε κρύο ιδρώτα .

Αν και δεν το είχαμε μοιραστεί με πολλούς ανθρώπους, όσοι ήξεραν -φίλοι αλλά και συνάδελφοι μαμάδες- που μπορούσαν να νιώσουν τον πόνο, μου είπαν ότι ήταν εντάξει να θρηνήσω.

Θυμάμαι όμως τη μαία να μου λέει: «Α, είναι απλώς μια χημική εγκυμοσύνη » και εμένα να σκέφτομαι, όχι δεν είναι «απλώς» . Θυμάμαι να ανατριχιάζω με αυτή τη λέξη. Ένιωθα τόσο διχασμένη για το πώς έπρεπε να νιώθω.

Αυτή η μαία μάλλον δεν εννοούσε τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο. Ίσως ήταν νέα. Ίσως να είχε χάσει ένα μωρό με τον ίδιο τρόπο και να ένιωθε παρηγοριά από μια τέτοια δήλωση. Μάλλον δεν έχει ιδέα ότι κουβαλάω τη λέξη «απλώς» μαζί μου από τότε.

Μετά από λίγο καιρό, καλωσορίσαμε στη ζωή μας ένα κοριτσάκι . Όταν γελά φωτίζεται όλο το σπίτι. Όσο περισσότερο την παρακολουθώ να εξερευνά τον κόσμο, τόσο περισσότερο νιώθω συμφιλίωση με την ιδέα πως με εκείνο το αγοράκι δεν συναντηθήκαμε ποτέ. Όπως το αποχαιρετώ αφήνω τον εαυτό μου να θρηνήσει την απώλειά του .

Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν «απλώς» μια χημική εγκυμοσύνη. Για μένα ήταν αληθινό. Και, εσύ μαμά , μην περιμένεις από κανέναν να σου πει πως να νιώσεις.

Η Μικαέλα Τζαντ είναι συγγραφέας, αρθρογράφος, φωτογράφος και σύζυγος. Η Μικαέλα μοιράστηκε τα συναισθήματά της για την πρόωρη αποβολή της πριν αποκτήσει το κοριτσάκι της.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved