Όταν αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου να θυμάσαι ότι η μητρότητα δεν είναι εύκολη

Η Meg μιλάει για τις δυσκολίες της καθημερινότητας μίας μαμάς με δύο παιδιά.

Όταν αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου να θυμάσαι ότι η μητρότητα δεν είναι εύκολη

Instagram / megeff

«Στη μαμά που έχει δύο παιδιά…

Στη μαμά με πολλά παιδιά…

Με κάποιον τρόπο καταφέρνεις και αποκτάς περισσότερα χέρια.

Οι μέρες είναι όλες γεμάτες και κάποιες φορές χαοτικές.

Οι νύχτες είναι μεγάλες και κουραστικές. Βρίσκεις λίγο χρόνο ηρεμίας και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τακτοποιήσεις και να προετοιμάσεις για όλα αυτά που έρχονται. Αλλά σημαίνει επίσης ότι η καρδιά σου διπλασιάζει το μέγεθός της.

Υπάρχουν αυτά τα μικροσκοπικά ανθρωπάκια που εξαρτώνται αποκλειστικά από εσένα. Και εσύ κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς και αυτό ακριβώς θέλουν και χρειάζονται.

Όταν αμφιβάλεις για τον εαυτό σου και αναρωτιέσαι αν τα κάνεις όλα καλά, να θυμάσαι ότι δεν είναι εύκολο. Επειδή κάποιος μπορεί να το κάνει να μοιάζει εύκολο, οι δυσκολίες υπάρχουν και δεν πρέπει ποτέ να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους γιατί το ό,τι καλύτερο μπορείς, είναι για εσένα, ό,τι καλύτερο μπορείς και αυτό έχει σημασία.»

mama-duo-paidiwn.jpg

Instagram / megeff

Την παραπάνω ανάρτηση έκανε η Meg, μαμά δύο παιδιών. Η Meg συχνά μοιράζεται μέσω Instagram σκέψεις και εμπειρίες της, προσπαθώντας να δώσει δύναμη και σε άλλες μαμάδες.

40 μέρες μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της έγραψε:

«40 μέρες και 40 νύχτες μαζί σου.

Ας μιλήσουμε για την αλήθεια των μαμάδων, την οποία δεν βλέπει και για την οποία δεν μιλάει κανείς. Τις νυχτερινές εφιδρώσεις, το γάλα παντού και πάντα, το νεογέννητο που κλαίει κάθε τόσο και ησυχάζει μόνο στα δικά σου χέρια. Τα σκαμπανεβάσματα των ορμονών, την ανάρρωση από τον τοκετό, το να προσπαθείς να καλύψεις τις ανάγκες του νήπιου παιδιού σου (εάν έχει πάνω από ένα παιδί).

Η άδεια μητρότητας δεν σημαίνει διακοπές. Οι άνθρωποι δείχνουν αυτό που θέλουν να μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά η πραγματικότητα απέχει κατά πολύ.

Η μαμά είναι εξαντλημένη, το ίδιο και το σώμα, αλλά θέλουμε να απαθανατίσουμε τις όμορες στιγμές. Τι γίνεται, όμως, με τις πιο “ωμές” όταν έχεις τα χάλια σου και δεν έχεις κάνει μπάνιο για μέρες; Εδώ είμαστε μετά από ένα βράδυ αϋπνίας, να θηλάζω για σχεδόν δύο ώρες απλά και μόνο για να ηρεμήσω αυτόν τον μικροσκοπικό κύριο.

Τα πράγματα που κάνουμε για τα μωρά μας είναι μία πραγματική η δοκιμασία αφοσίωσης και ανιδιοτελούς αγάπης.»

https://www.instagram.com/p/CyvyTIrONkq/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved