Η εξάντληση και η μητρότητα πάνε πακέτο

Γιατί μια μαμά δεν πρέπει να εύχεται να περάσουν γρήγορα τα χρόνια που την κουράζουν και την εξαντλούν.

Μία Μαμά
Η εξάντληση και η μητρότητα πάνε πακέτο

instagram @sheis.elle

Η Elle λατρεύει την οικογένειά της και μοιράζεται πολλές στιγμές από την καθημερινότητά της με τους περίπου 20.000 διαδικτυακούς της φίλους, που την ακολουθούν στο Instagram.

Μητέρα δύο παιδιών, του Crew και του Lando, η @sheis.elle, ζει στην Τανζανία, και συχνά μιλά για τη μητρότητα και όλα όσα κάνει, κάνοντας πολλές μαμάδες να ταυτιστούν μαζί της.

Μιλά με ειλικρίνεια για την εξάντληση, για τη δύσκολη καθημερινότητα που έχει με δυο παιδιά στο σπίτι, για τις αλλαγές στο σώμα της και μοιράζεται tips και συμβουλές που κάνουν τη δική της ζωή λίγο πιο εύκολη.

Πριν λίγες ημέρες, δημοσίευσε αυτή τη τη φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και μίλησε για όλα εκείνα που θα ήθελε να προσπεράσει, αλλά δεν το κάνει γιατί θέλει να ζήσει κάθε στιγμή -ακόμη και την πιο δύσκολη, και την πιο εξαντλητική- μαζί με τα δυο της παιδιά.

mama-mitrotita-alithini-istoria.jpg

instagram @sheis.elle

«Μερικές φορές η εξάντληση και η μητρότητα με κάνουν πολλές φορές να σκέφτομαι ότι θέλω να περάσει ο χρόνος γρήγορα. Με κάποιο τρόπο να παρακάμψω όλη τη νηπιακή ηλικία, τη γκρίνια, τα κλάματα, τα ξεσπάσματα, την περίοδο οδοντοφυΐας, τα νυχτερινά ξυπνήματα, τα νυχτερινά ταΐσματα και τις αμέτρητες αλλαγές πανών.

Κάποτε μάλιστα θα εκνευριζόμουν αν άκουγα από έμπειρους γονείς να μου λένε "ω, κράτα αυτά τα υπέροχα στάδια και ζήσ' τα... θα τα χάσεις και θα τα αναζητάς".

Τώρα όμως νομίζω ότι τους καταλαβαίνω. Ότι το καταλαβαίνω όλο αυτό.

Επειδή το να παρακάμπτει κανείς ορισμένα μέρη της μητρότητας σημαίνει ότι θα χάσει τα γρήγορα και πεταχτά φιλιά πριν από το σχολείο, τις νυχτερινές αγκαλιές, τα γέλια και τα χαμόγελά των παιδιών του.

Ξέρω επίσης ότι στο μέλλον θα εύχομαι να μπορούσα να γυρίσω πίσω τον χρόνο — απλώς για να διαβάσω μια ακόμη ιστορία πριν τον ύπνο ή να κρατήσω ένα μικρό μωρό στην αγκαλιά μου, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξυπνήσω μέσα στα άγρια μεσάνυχτα.

Αυτές οι στιγμές είναι φευγαλέες. Αλλά είναι επίσης και οι πιο σημαντικές.

Μερικές φορές ο χρόνος μοιάζει να κινείται τόσο αργά, αλλά στην πραγματικότητα, κυλάει γρήγορα!».

*ελεύθερη μετάφραση

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved