Πράγματα που θέλω να μάθει το παιδί μου από μένα

Η μητρότητα δεν είναι μόνο ένα ταξίδι ανατροφής του παιδιού. Είναι ένα ταξίδι πώς να γίνουμε τα πρότυπα που αξίζουν στα παιδιά μας.

Πράγματα που θέλω να μάθει το παιδί μου από μένα
Τα παιδιά μας παρακολουθούν καθημερινά και αυτά που βλέπουν ή ακούν θα τα καθοδηγήσουν στην ενήλικη ζωή τους. Bigstock

Διδάσκουμε στα παιδιά μας πολλά και διαφορετικά πράγματα καθημερινά.

Όμως, τα πιο πολύτιμα μαθήματα που δίνουμε στα παιδιά μας είναι αυτά που «κρύβονται» πίσω από τα λόγια και τις πράξεις μας.

Το σκέφτηκα πολύ αυτό τις τελευταίες εβδομάδες.

Τι θέλω να μάθει το παιδί μου από εμένα; Τι είδους μαθήματα παίρνει από αυτά που κάνω ή λέω;

Τα παιδιά μας παρακολουθούν καθημερινά και αυτά που βλέπουν ή ακούν θα τα καθοδηγήσουν στην ενήλικη ζωή τους. Είμαστε τα πρότυπά τους και αυτό είναι τεράστια ευθύνη.

Τα πράγματα που λέμε ή κάνουμε θα καθορίσουν πώς καταλαβαίνουν τη ζωή και πώς σκέφτονται τον εαυτό τους.

Αυτή η σκέψη με κάνει να θέλω να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος κάθε μέρα. Με κάνει να θέλω να γίνω ο ενήλικας που επιθυμώ να γίνει το παιδί μου.

Δεν μπορώ να του διδάξω το θάρρος αν δεν τολμήσω να ακολουθήσω τα όνειρά μου. Δεν μπορώ να του διδάξω την καλοσύνη αν δεν είμαι ευγενική με τους ανθρώπους γύρω μου.

Η μητρότητα δεν είναι μόνο ένα ταξίδι ανατροφής του παιδιού. Είναι ένα ταξίδι πώς να γίνουμε τα πρότυπα που αξίζουν στα παιδιά μας.

Εδώ είναι τα πράγματα που θέλω να μάθει το παιδί μου από εμένα. Θέλω να ελπίζω ότι ακόμα κι αν κάνω λάθη στην πορεία, θα μπορέσει να τα υιοθετήσει.

ypnos-mamas.jpg

Θέλω το παιδί μου να μάθει να είναι ευγενικό

Θέλω να αντιμετωπίζει κάθε άνθρωπο με καλοσύνη και το ίδιο να απαιτεί για τον εαυτό του. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να του φερθεί διαφορετικά.

Θέλω να μάθω στο παιδί μου τον σεβασμό

Ελπίζω ότι θα μάθει πόσο σημαντικός είναι ο σεβασμός. Σημαίνει να σέβεσαι τα συναισθήματα και τις απόψεις των άλλων. Και σημαίνει επίσης σεβασμό των δικών μας αξιών και αρχών σε ό,τι κάνουμε!

Θέλω να μάθω στο παιδί μου να βλέπει την πραγματική ομορφιά στους ανθρώπους

Η πραγματική ομορφιά βρίσκεται στην καρδιά και όχι στην εξωτερική εμφάνιση και θέλω να το ξέρει αυτό! Ελπίζω ότι θα αγαπήσει μια ευγενική καρδιά περισσότερο από μια όμορφη εμφάνιση. Και ότι ποτέ δεν θα κρίνει τους άλλους ανθρώπους από την εμφάνισή τους.

Θέλω να μάθω στο παιδί μου να είναι γενναίο

Θάρρος δεν σημαίνει ότι δεν φοβάσαι. Θάρρος σημαίνει να βρίσκεις τη δύναμη να αποδέχεσαι τους φόβους σου και να προσπαθείς να τους αντιμετωπίζεις. Εύχομαι να ακολουθήσει τα όνειρά του ακόμα κι αν τον τρομάζουν. Εύχομαι να βρίσκει πάντα το κουράγιο να ακούει την καρδιά του και να ζει τη ζωή του με χαρά και κουράγιο.

Θέλω να μάθω στο παιδί μου ότι είναι πολύτιμο

Συχνά ξεχνάμε ότι αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που πρέπει να μάθει ένας άνθρωπος. Όλα τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι ξεχωριστά και πολύτιμα και ότι τα όνειρα και οι επιθυμίες τους έχουν πραγματικά σημασία.

Όταν τα παιδιά το γνωρίζουν αυτό, θα έχουν πάντα εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και δεν θα αφήσουν ποτέ τους άλλους να τους συμπεριφέρονται άσχημα.

Θέλω να μάθω στο παιδί μου την αληθινή ευτυχία

Θέλω να ξέρει ότι η ευτυχία είναι δική μας ευθύνη! Ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε από άλλους ανθρώπους να μας κάνουν ευτυχισμένους.Και επίσης ότι η ευτυχία των άλλων δεν είναι δική μας ευθύνη.

Πάρα πολλά παιδιά μεγαλώνουν επιθυμώντας να κάνουν τους γονείς τους ευτυχισμένους, σαν να είναι δική τους ευθύνη.

Θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει γνωρίζοντας ότι δεν χρειάζεται να κάνει εμένα ή οποιονδήποτε άλλον ευτυχισμένο. Θέλω να επιδιώκει πάντα την ευτυχία του γιατί κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει για αυτόν.

Mother Of The Daughter Walks Playing. Mother Holds The Girl On Her Back, Holding Her Legs, And Her D

Θέλω να μάθω στο παιδί μου τη γενναιοδωρία

Ελπίζω να μάθει να προσφέρει με όλη του την καρδιά και να νιώθει καλά που βοηθάει τους άλλους. Πρέπει να ξέρει ότι ο τρόπος που θέλει να του συμπεριφέρονται είναι ο τρόπος που συμπεριφέρεται ο ίδιος στους στους άλλους ανθρώπους.

Θέλω να διδάξω στο παιδί μου την αγάπη χωρίς όρους

Αυτό είναι το πιο σημαντικό μάθημα που θέλω να μάθει από μένα. Προσπαθώ να του δείχνω κάθε μέρα ότι τον αγαπούν και τον εκτιμούν γι' αυτό που είναι.

Θέλω να του μάθω ότι η αληθινή αγάπη είναι πάντα άνευ όρων. Εύχομαι να αγαπά με όλη του την καρδιά και να έχει πάντα γύρω του ανθρώπους που θα τον αγαπούν με τον ίδιο τρόπο!

Μια μέρα δεν θα είμαι πλέον μέρος της καθημερινότητας του παιδιού μου. Μια μέρα θα έχει τη δική του ζωή μακριά μου, και εκείνη τη στιγμή, μπορώ μόνο να ελπίζω ότι αυτά τα μαθήματα ζωής θα τον συνοδεύσουν. Ελπίζω να κοιτάξει πίσω και να νιώσει τυχερός που τα έμαθε. Γιατί ξέρω ότι μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στη ζωή του.

Ελεύθερη απόδοση από το playfulnotes.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved