Δεν έχει σημασία πώς γέννησες - Είσαι δυνατή μαμά

Ακριβώς! Δεν έχει σημασία πώς γέννησες, έγινες δυνατή μαμά.

Μία Μαμά
Δεν έχει σημασία πώς γέννησες - Είσαι δυνατή μαμά
Photo by @tanishasnell on Instagram

Υπάρχουν τόσες ιστορίες θαυμαστού εκεί έξω, που κανείς δεν μπορεί να διαλέξει ποια είναι η καλύτερη.

Μιλούσα κάποια στιγμή με μια μαμά που σχεδίαζε τον τοκετό της. Για την ακρίβεια μου αποκάλυψε ότι δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο επειδή τίποτε δεν ήξερε αν θα συμβεί όπως θα το σχεδίαζε. Ήλπιζε ωστόσο να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό και με επισκληρίδιο. (Ένα μικρό update εδώ δεν γέννησε έτσι όπως ήλπιζε).

Με τη σειρά μου μοιράστηκα μαζί της ότι δεν ήταν μόνο ώριμο αυτό που έκανε, αλλά και ρεαλιστικό. Έτσι όπως θα έπρεπε να το βλέπουν πολλές από εμάς.

Γέννησα τέσσερα παιδιά.

Όλα με ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ τρόπο και μαντέψτε; Το κάθε ένα από αυτά με έκανε μαμά. Μια τρυφερή μαμά, μια δυνατή μαμά, μια μαμά που αξίζει.

🤎 Ο πρώτος τοκετός ήταν φυσιολογικός χωρίς επισκληρίδιο ή κάποιο φάρμακο.

🤎 Ο δεύτερος τοκετός ήταν φυσιολογικός με επισκληρίδιο και φάρμακα.

🤎 Ο τρίτος τοκετός ήταν επείγουσα καισαρική.

🤎 Ο τέταρτος τοκετός ήταν προγραμματισμένη καισαρική μαζί με επισκληρίδιο.

Ξέρετε... βαρέθηκα να ντρέπομαι. Δεν αγαπώ κάποιο από τα παιδιά μου περισσότερο επειδή το έφερα στον κόσμο με διαφορετικό τρόπο. Δεν υπάρχει ούτε ένα παιδί που να νιώθω περήφανη περισσότερο επειδή το έφερα στον κόσμο με διαφορετικό τρόπο. Βλέπετε πόσο ανόητο ακούγεται; Αν έπρεπε ή απλά επιλέξατε να γεννήσετε με καισαρική τομή, με φυσιολογικό τοκετό, με v-bac, με επισκληρίδιο, χωρίς επισκληρίδιο... Τα καταφέρατε. Και το καταφέρατε φυσικά. Να είστε περήφανη για τον εαυτό σας.

Σε όλες όσες κρίνουν και σχολιάζουν τις μαμάδες που γέννησαν με διαφορετικό τρόπο από τον δικό τους (γιατί περί αυτού πρόκειται), κάνε μια έρευνα, λάβετε τη γνώση.

Σε όλες τις άλλες μέλλουσες μαμάδες θα πω μόνο τούτο: επιλέξτε αυτό που είναι καλύτερο για το σώμα σας, για την ψυχολογία σας, για το παιδί σας. Να είστε περίφανες για τον εαυτό σας και πάντα να ενθαρρύνετε και τις άλλες μαμάδες.

Ξέρουμε πώς είναι μια εγκυμοσύνη και τι άλλαγές φέρνει σε ένα σώμα. Πρέπει να σεβόμαστε η μία την άλλη και όχι να κρίνουμε η μία την άλλη.

*ελεύθερη μετάφραση - πηγή: Instagram @tanishasnell

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved