Η μαγεία των γιορτών είσαι εσύ μαμά με ό,τι και αν κάνεις

Η λάμψη που φέρνουν οι μαμάδες στις γιορτές!

Μία Μαμά
Η μαγεία των γιορτών είσαι εσύ μαμά με ό,τι και αν κάνεις
Photo by swaddlehomewood on Instagram Photo by swaddlehomewood on Instagram

Λοιπόν, έφτασε η εβδομάδα. Το σχολείο τελείωσε επίσημα, τα παιδιά είναι σπίτι… η λίστα με τα δώρα που πρέπει να τυλίξετε, τα παντοπωλεία για να αγοράσετε και τα μαγικά που πρέπει να φτιάξετε είναι μεγάλη.

Τα αγόρια μου είναι 4 ετών, 3 ετών και 11 μηνών αυτά τα Χριστούγεννα. Τα δύο μεγαλύτερα είναι τυλιγμένα στη μαγεία των Χριστουγέννων και αυτό που έμαθα γρήγορα ως μητέρα είναι ότι ΕΜΕΙΣ (οι μαμάδες) είμαστε η μαγεία. Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε τις παραδόσεις και τη λάμψη που θα θυμούνται από την παιδική τους ηλικία. Δεν συμβαίνει από μόνο του αυτό. Τα πηγαίνουμε να δουν τα αναμμένα φώτα, ψήνουμε τα μπισκότα, κάνουμε πάρτι, διευκολύνουμε τις ανταλλαγές δώρων, στολίζουμε το δέντρο, κρεμάμε τις κάλτσες, ψωνίζουμε, ταΐζουμε, αστράφτουμε…. Εμείς δημιουργούμε τη μαγεία. Είναι η δουλειά μας.

Εμείς δημιουργούμε τη μαγεία. Είναι η δουλειά μας.

Και ενώ αυτή η λάμψη των γιορτών φαίνεται διαφορετική για κάθε οικογένεια, ένα πράγμα παραμένει αληθινό και είναι αυτό εδώ - Τα κάνεις όλα καλά μαμά. Είτε το πρόγραμμά τους είναι γεμάτο με πάρτι και δραστηριότητες, είτε εργάζεστε μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων και είναι τα προσέχουν άλλοι όλη την εβδομάδα, είτε δεν αισθάνεστε κεφάτη και γεμάτη διάθεση αυτή τη χρονιά και τα παιδιά σας μπορούν να απολαύσουν λίγες ακόμα χριστουγεννιάτικες ταινίες στην τηλεόραση και ποπ κορν… τα καταφέρνεις μια χαρά. ΕΜΕΙΣ τα καταφέρνουμε.

Λοιπόν, αυτό που θέλω να πω για το τέλος -για εμένα και για εσένα- πάρε μια ανάσα, συνέχισε να κάνεις τα Χριστούγεννα λαμπερά, συνέχισε να δημιουργείς τη μαγεία και μην ξεχάσεις να αφήσεις αυτές τις λίστες στην άκρη και να απολαύσεις αυτό που έχεις δημιουργήσει για τα παιδιά σου ΜΕ τα παιδιά σου. Γιατί όχι μόνο τα αγόρια μου θα αναπολούν αυτές τις αναμνήσεις από τις διακοπές στην παιδική τους ηλικία, αλλά και εγώ. Και θέλω να το θυμάμαι.

Θέλω να θυμάμαι το πρόσωπό τους όταν ανοίγουν το δώρο του ενός δολαρίου, που είναι ΤΟ δώρο, τη χαρά που κάνει το μωρό σκίζοντας το περιτύλιγμα, που δεν πετάμε τις συσκευασίες και τις βλέπουμε ως παιχνίδια, τον δεσμό που αυτά τα αδέρφια συνεχίζουν να χτίζουν και το πώς νιώθουμε εγώ και ο απόλυτα εξουθενωμένος άντρας μου στο τέλος αυτού του «μαραθωνίου»…

Αυτή η εβδομάδα είναι μεγάλη. Υπάρχουν πολλά να κάνουμε. Υπάρχει μαγεία να φτιάξεις. Κάνεις πολύ καλή δουλειά μαμά. Απόλαυσε και εσύ αυτή τη μαγεία.

πηγή: Instagram @swaddlehomewood

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved