Δίαιτα 1.200 θερμίδων: Τι πρέπει να τρώτε για να χάσετε βάρος (pics)

Ενδεικτικό πρόγραμμα διατροφής.

Δίαιτα 1.200 θερμίδων: Τι πρέπει να τρώτε για να χάσετε βάρος (pics)

Υπάρχουν πάρα πολλές δίαιτες που υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα ειδικά αν θέλετε να χάσετε 2 έως 3 κιλά. Μία από αυτές είναι και η δίαιτα που βασίζεται στην πρόσληψη μειωμένων θερμίδων.

Όπως αναφέρει η Liz Weinandy, MPH, RD, LD, από το Ιατρικό Κέντρο Wexner του Πανεπιστημίου του Οχάιο «οι δίαιτες των 1.200 θερμίδων είναι κατάλληλες και για γυναίκες άνω των 50 καθώς οι θερμίδες δεν απέχουν πολύ από αυτές που θα κατανάλωναν προκειμένου να διατηρήσουν το βάρος τους. Ωστόσο δεν συνιστάται σε ένα άτομο να καταναλώνει λιγότερες από 1.200 θερμίδες την ημέρα, καθώς είναι πολύ δύσκολο να πάρει τα θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, πρωτεΐνες και μαγνήσιο που έχει ανάγκη ο οργανισμός. Εντάξτε την άσκηση στη ζωή σας και αυξήστε την ποσότητα πρωτεΐνης στη διατροφή σας, ώστε να μην χάσετε μάζα και λίπος, κάτι που μπορεί να μειώσει τον μεταβολισμό σας», επισημαίνει η Liz Weinandy.

Όπως φυσικά ισχύει για κάθε δίαιτα ή πρόγραμμα διατροφής που θέλετε να ακολουθήσετε, θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Προτεινόμενο μενού 1.200 θερμίδων

Πρωινό

  • 2 φέτες φρέσκο μάνγκο
  • 1 βραστό αυγό
  • 1/2 κουλούρι ολικής αλέσεως ή 1/2 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης

Δείτε και τα υπόλοιπα γεύματα στην gallery που ακολουθεί:

Πηγή: www.healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved