Θέλετε να κάνετε δίαιτα αλλά συνεχώς γουργουρίζει το στομάχι σας; Δείτε πώς θα το σταματήσετε

Ένα μικρό γουργουρητό κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι απολύτως φυσιολογικό, αλλά αυτό δεν παύει να είναι περίεργο όταν το γουργουρητό είναι έντονο κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού ή μιας παρουσίασης στην εργασία σας.

Θέλετε να κάνετε δίαιτα αλλά συνεχώς γουργουρίζει το στομάχι σας; Δείτε πώς θα το σταματήσετε

Μπορεί εκείνη τη στιγμή να σκέφτεστε ότι φταίει το φαγητό, ίσως όμως και όχι.

Το popsugar.com παρουσίασε κάποια κόλπα ώστε να σταματήσετε το γουργουρητό της κοιλιά σας πριν καλά καλά αρχίσει. Δείτε παρακάτω πώς!

Φάτε αργά

Οι διατροφολόγοι συστήνουν: «Φάτε αργά». Όταν τρώτε αργά και χαλαρά, το σώμα σας έχει χρόνο να χωνέψει σωστά το φαγητό, κάτι που βοηθά να κρατά τους θορύβους μακριά μέχρι το επόμενο γεύμα σας.

Μην καταπίνετε αέρα

Ακόμη ένα μυστικό είναι ο αέρας. Με το να αποφεύγετε να καταπίνετε αέρα, μειώνετε και το ενδεχόμενο του γουργουρητού. Μην μασάτε τσίχλες λένε οι ειδικοί και θα δείτε τους θορύβους που προέρχονται από το στομάχι σας να ελαττώνονται.

Φάτε τις σωστές τροφές την κατάλληλη στιγμή

Συνήθως όταν το στομάχι γουργουρίζει είναι σαν να σας υπενθυμίζει ότι πεινάει. «Αν το στομάχι σας γουργουρίζει επειδή πεινάτε είτε δεν φάγατε σωστά πριν, είτε δεν φάγατε το κατάλληλο γεύμα. Αν λοιπόν η πείνα προέρχεται από την πείνα φροντίστε να καταναλώνετε πρωτεΐνες ή λιπαρά στο γεύμα σας.»

Απλά πείτε «όχι» σε κάποια φαγητά

Κάποιες τροφές προκαλούν αέρια ή φούσκωμα αφού τα φάτε. Για αυτό λοιπόν θα πρέπει να τα διαγράψετε από τη διατροφή σας μια και καλή.

Πολλές φορές το γουργουρητό είναι πιο έντονο όταν βρίσκεστε σε πρόγραμμα δίαιτας. Συνήθως τα διατροφικά προγράμματα που δίνουν οι διατροφολόγοι είναι χορταστικά και φτιαγμένα έτσι ώστε ο οργανισμός να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται, χάνοντας το περιττό βάρος.

Αν παρόλα αυτά, το δικό σας στομάχι γουργουρίζει έντονα θα πρέπει να βρείτε εκ νέου ένα πρόγραμμα που θα σας κρατά χορτάτους και θα σας βοηθά να χάνετε βάρος.

Διαβάστε επίσης:

Οι διατροφικοί στόχοι για το νέο έτος!

Πέντε σημάδια διαταραγμένης λειτουργίας του μεταβολισμού

Τοξικές τροφές που έχουμε στην κουζίνα μας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved