Έρευνα του Harvard: Αυτή είναι η καλύτερη δίαιτα για να χάσετε κιλά

«Αν θέλετε να χάσετε βάρος, αυτά που έχετε στο πιάτο σας είναι συχνά πιο σημαντικά, από τα λεπτά που περνάτε στο γυμναστήριο». Και δεν το λέμε εμείς αυτό, αλλά η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Harvard.

Έρευνα του Harvard: Αυτή είναι η καλύτερη δίαιτα για να χάσετε κιλά

Αν θέλετε, λοιπόν, να δείτε την αλλαγή και να χάσετε βάρος, μία μελέτη του Πανεπιστημίου του Harvard υποστηρίζει ότι θα πρέπει να περιορίσετε τους υδατάνθρακες και όχι τα λιπαρά.

Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύτηκε το 2015, στο Plos One, και διεξήχθη από ερευνητές του Harvard και του Brigham, οι οποίοι εξέτασαν περισσότερα από 63 χιλιάδες άτομα, που έκαναν δίαιτα είτε χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες είτε χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Και διαπίστωσαν ότι τα άτομα που είχαν λιγότερη πρόσληψη υδατανθράκων έχαναν πιο εύκολα βάρος, σε σχέση με τα άτομα που έκαναν δίαιτα με λιγότερα λιπαρά.

Η συγκεκριμένη μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς ότι χάνεις πιο εύκολα βάρος, αν βγάλεις – για παράδειγμα – από τη διατροφή σου το λευκό ψωμί και όχι το ελαιόλαδο. Και δεν είναι η μόνη μελέτη που καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα. Πρόσφατα, μία άλλη έρευνα έδειξε, ότι εκείνοι που έτρωγαν λιγότερα από 40 γρ. υδατάνθρακες ημερησίως, έχασαν περίπου 2 κιλά περισσότερα από εκείνους που έτρωγαν λιγότερα λιπαρά.

Με λίγα λόγια, οι ερευνητές του Harvard, αυτό που υπενθυμίζουν είναι πως αν κάποιος θέλει να χάσει βάρος, θα πρέπει να επιλέξει μία διατροφή πλούσια σε υγιή λίπη, άπαχες πρωτεΐνες, φρέσκα προϊόντα, αλλά και υδατάνθρακες ολικής άλεσης. Εξάλλου, ένα ισορροπημένο γεύμα θα πρέπει να περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά

Προσοχή, όμως, αναφέρονται ξεκάθαρα στα καλά λίπη, όπως το ελαιόλαδο, τα αμύγδαλα, το αβοκάντο, τα καρύδια, το ταχίνι, τα λιπαρά ψάρια (σολομός, γαύρος κ.α.).

Διαβάστε επίσης

Λιπαρά: Φίλοι ή εχθροί για την υγεία μας;

Μικρές αλλαγές που μπορούν να βελτιώσουν τη διατροφή μας

Κετογονική δίαιτα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν την ξεκινήσετε

'Εξι τρόποι για να αποκτήσετε σταθερό βάρος και να μην ξανακάνετε δίαιτα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved