Δέκα απλές και χρήσιμες συμβουλές για να χάσετε βάρος μετά την εγκυμοσύνη

Πλέον έχετε το μικρό σας αγκαλιά και έχετε ξεκινήσει να απολαμβάνετε το ρόλο της μητέρας.

Δέκα απλές και χρήσιμες συμβουλές για να χάσετε βάρος μετά την εγκυμοσύνη

Ενώ η εγκυμοσύνη σας έδωσε το καλύτερο δώρο του κόσμου, σας πρόσθεσε επίσης και περιττά κιλά που θέλετε να ξεφορτωθείτε.

Είναι φυσικό να θέλετε να μειώσετε το βάρος της εγκυμοσύνης σας, αλλά βεβαιωθείτε ότι το κάνετε σωστά. Αντί λοιπόν να ακολουθήσετε μια δίαιτα η οποία μπορεί να βλάψει τη διαδικασία θηλασμού του μωρού σας και να προκαλέσει επιπλοκές στην υγεία σας είναι καλύτερα να προσπαθήσετε να μειώσετε το βάρος σας φυσικά και με ασφάλεια.

Ορίστε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να χάσετε βάρος μετά την εγκυμοσύνη χωρίς να βλάψετε την υγεία σας.

1. Φάτε κανονικά γεύματα:

Πιστεύετε ότι αν μειώσετε το φαγητό θα χάσετε πιο εύκολα κιλά; Λάθος! Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μέσα στην ημέρα αντί να κόψετε τα τρόφιμα. Μπορεί να είναι η καλύτερη συμβουλή για την απώλεια βάρους μετά την εγκυμοσύνη.

2. Μικρότερες μερίδες και μεγαλύτερος αριθμός γευμάτων:

Αντί για τρία μεγάλα γεύματα καταναλώστε έξι μικρότερα ώστε να μην αισθάνεστε πολύ φούσκωμα αλλά και να μην πεινάτε ενδιάμεσα.

3. Μείνετε ενυδατωμένη:

Βεβαιωθείτε ότι πίνετε τουλάχιστον οκτώ με δέκα ποτήρια νερό την ημέρα. Θα απομακρύνει όλες τις τοξίνες από το σώμα σας και θα βελτιώσει το μεταβολισμό σας. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε διαφορετικούς τύπους υγρών στην καθημερινή σας διατροφή, όπως smoothies, λιωμένες σούπες, φρέσκους χυμούς και άλλα.

4. Προτιμήστε υγιεινά τρόφιμα χαμηλά σε θερμίδες:

Τρώτε τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ασβέστιο, πρωτεΐνες και ίνες, όπως σολομό, σαρδέλες, τόνο, άπαχο κρέας, κοτόπουλο, αυγά, φασόλια, όσπρια, γιαούρτι και τρόφιμα ολικής αλέσεως.

5. Επιδόρπιο γιαουρτιού:

Επιλέξτε ένα γιαούρτι αντί για κάτι γλυκό. Προσθέστε μέσα φρούτα ή ξηρούς καρπούς, ακόμα και βανίλια για να το κάνετε πιο αρωματικό και γευστικό.

6. Χορέψτε:

Ναι, ο χορός θα σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες και να διασκεδάσετε. Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική και χορέψτε μαζί με το μωρό σας.

7. Πιείτε νερό πριν το γεύμα σας:

Πιείτε αργά ένα ποτήρι νερό πριν το γεύμα σας. Θα γεμίσει το στομάχι σας και θα καταναλώσετε τόση τροφή όση χρειάζεστε και όχι παραπάνω.

8. Προσέξτε τα σνάκ:

Μπορεί να πεινάσετε ενδιάμεσα στα γεύματα σας. Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα υγιεινό σνακ όπως ξηρούς καρπούς, ψιλοκομμένα φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, ψητές γλυκές πατάτες, μείγματα γιαουρτιού και άλλα.

9. Αποφύγετε την καφεΐνη και το αλκοόλ:

Όσο εξαντλημένη και αν νιώθετε μην επιλέξετε να πιείτε καφέ. Η καφεΐνη θα εμποδίσει την μείωση βάρους, όπως και το αλκοόλ. Αν παρόλα αυτά θέλετε να πιείτε κάτι διαφορετικό, δοκιμάστε το πράσινο τσάι.

10. Έχετε κίνητρα:

Βάλτε στη ντουλάπα σας ένα ωραίο φόρεμα που σας έκανε πριν την εγκυμοσύνη για να το βλέπετε κάθε φορά που την ανοίγετε. Θα σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε στο στόχο σας και να αγωνιστείτε σκληρότερα.

Οι μαμάδες είναι δύσκολο να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης. Η επιμονή και η υπομονή είναι τα κλειδιά της επιτυχίας σε αυτό τον αγώνα. Αν δουλέψετε σκληρά θα βγείτε νικήτριες!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved