Σπόροι κία: Αδυνατίζουν, ανακουφίζουν από τη δυσκοιλιότητα και «κόβουν» την όρεξη!

Παρά το μικρό τους μέγεθος, οι σπόροι κία (ή τσία) συγκεντρώνουν πληθώρα πολύτιμων θρεπτικών συστατικών και έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Σπόροι κία: Αδυνατίζουν, ανακουφίζουν από τη δυσκοιλιότητα και «κόβουν» την όρεξη!

Λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε Ω-3 λιπαρά παρέχουν αρκετές θερμίδες (486 θερμίδες ανά γραμμάριο), ωστόσο τους χρησιμοποιούμε σε πολύ μικρές ποσότητες κι έτσι δεν επιβαρύνουν σημαντικά τη συνολική ημερήσια πρόσληψη ενέργειας. Από την άλλη, ποσότητα 28 γραμμαρίων παρέχει περίπου 11 γραμμάρια φυτικών ινών, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.

Εκτός από ιδανική υπερτροφή για το αδυνάτισμα, οι σπόροι κία βοηθούν επίσης στον έλεγχο του σακχάρου, στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και όχι μόνο!

1. Μείωση της όρεξης

Οι φυτικές ίνες του σπόρου απορροφούν μεγάλη ποσότητα νερού, κάνοντας το στομάχι να «τεντώνει», με αποτέλεσμα να νιώθουμε πιο χορτάτοι και οι τροφές να απορροφώνται με πιο αργό ρυθμό. Επίσης, οι σπόροι κία περιέχουν πρωτεΐνες σε ποσοστό 19%, οι οποίες επίσης ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού για ευκολότερη απώλεια των περιττών κιλών.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved