Δίαιτα με πράσινο τσάι: Χάστε εύκολα τα περιττά κιλά

Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα πιο υγιεινά ροφήματα και πολλοί το συστήνουν ως «διαιτητικό» μιας και βοηθά στην απώλεια βάρους.

Δίαιτα με πράσινο τσάι: Χάστε εύκολα τα περιττά κιλά

Το πράσινο τσάι όμως, δεν είναι απλά ένα γευστικό ρόφημα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωσή του, μπορεί να βοηθήσει στην καύση λίπους.

Πώς όμως, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος; Μα φυσικά αν το χρησιμοποιείτε σωστά στο ημερήσιο διατροφολόγιό σας.

«Ενεργοποιεί το λίπος»

Για να καεί το λίπος πρέπει πρώτα να διασπαστεί το κύτταρο λίπους και να μεταφερθεί στο αίμα ώστε να μετατραπεί σε ενέργεια που τελικά θα χρησιμοποιήσετε. Οι ουσίες που έχει το πράσινο τσάι βοηθούν σε αυτή τη διαδικασία, ενισχύοντας τις ορμόνες αυτές που θα δώσουν την εντολή στα λιπώδη κύτταρα να διασπάσουν το λίπος.

prasino tsai kai diaita 3

Ενισχύει την καύση λίπους ενώ αθλείστε

Μελέτες έχουν δείξει ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού διευκολύνει την καύση λίπους κατά τη διάρκεια της άσκησης!

Σωστός τρόπος για να φτιάξετε το πράσινο τσάι

Όταν φτιάχνετε πράσινο τσάι πρέπει να είστε προσεκτικές. Το βραστό νερό καταστρέφει τα πολύτιμα ευεργετικά συστατικά του, για αυτό το λόγο, όταν βράζετε το νερό, πριν το χρησιμοποιήσετε θα πρέπει πρώτα να το αφήνετε να κρυώνει για περίπου 10 λεπτά και μετά να βάζετε το πράσινο τσάι μέσα!

Σας βοηθάει να κάψετε περισσότερες θερμίδες

Το ανθρώπινο σώμα συνεχώς καίει θερμίδες. Ακόμη και όταν κοιμόσαστε ή κάθεστε, τα κύτταρα εκτελούν δισεκατομμύρια λειτουργίες που απαιτούν ενέργεια. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες ακόμα και την ώρα που κοιμάστε.

prasino tsai kai diaita 1

Καίει το λίπος γύρω απ τη κοιλιά

Το λίπος της κοιλιάς είναι δύσκολο να εξαφανιστεί. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είναι επιφανειακό αλλά υποδόριο ή αλλιώς σπλαχνικό δηλαδή λίπος που συσσωρεύεται γύρω από τα εσωτερικά όργανα στην περιοχή της κοιλιάς. Πολλές μελέτες που έχουν γίνει, δείχνουν ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά χαμένου λίπους μετά από την κατανάλωση πράσινου τσαγιού, είναι του λίπους γύρω από την κοιλιά.

Πόσο πράσινο τσάι πρέπει να πίνετε την ημέρα για να χάσετε σταθερά βάρος;

Για να χάσετε βάρος, θα πρέπει να πίνετε 2 με 3 φλιτζάνια τσάι την ημέρα.

Να θυμάστε, όλα τα παραπάνω ισχύουν για την κατανάλωση πράσινου τσαγιού χωρίς την προσθήκη ζάχαρης ή άλλης γλυκαντικής ουσίας!

Διαβάστε επίσης:
Πέντε λόγοι για να πίνουμε πράσινο τσάι! Συμβουλεύει η διατροφολόγος Ευσταθία Παπαδά
Πράσινο τσάι για αδυνάτισμα: Χάστε κιλά χωρίς να τα ξαναπάρετε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved