Πέντε συνταγές χωρίς γλουτένη που θα κάνουν την κοιλιά σας επίπεδη

Εάν δεν έχετε επίπεδη κοιλιά μην απελπίζεστε. Με τη σωστή διατροφή και απλές αλλαγές στο τρόπο ζωής σας θα δείτε πως θα αποκτήσετε μια επίπεδη κοιλιά σε λιγότερο χρόνο απ’ ότι φανταζόσασταν και χωρίς να πεινάτε.

Πέντε συνταγές χωρίς γλουτένη που θα κάνουν την κοιλιά σας επίπεδη

1. Μικρά σάντουιτς με σολομό:

αντουιτσ σολομου

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Υλικά:

(14.75 gr) σολομό
1/4 μαγιονέζα χωρίς γλουτένη
1 φύλλο μαρουλιού
1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε φέτες
1/4 μικρό αγγούρι (χωρίς σπόρους) αγγούρι, λεπτό σε φέτες
1/4 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
Φέτες μαύρου ψωμιού

Εκτέλεση:

Ψήνετε το σολομό χωρίς καθόλου λάδι για 10 λεπτά και από τις δυο πλευρές. Στη συνέχεια αλείφετε με μαγιονέζα μόνο τη μια φέτα ψωμιού και βάζετε το σολομό, το φύλλο μαρουλιού, το αβοκάντο, το αγγούρι, και το κρέμμυδι. Είναι πεντανόστιμο!

2. Σαλάτα ντομάτας με λεμόνι:

salata

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Υλικά:

1/4 μαγιονέζα χωρίς γλουτένη
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι τριμμένη φλούδα λεμονιού
1/2 κουταλάκι χωρίς γλουτένη μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο
2 μεσαίες ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1/4 φύλλα βασιλικού
1 κουταλιά της σούπας λάδι

Εκτέλεση:

Χτυπάτε σε ένα μπλέντερ τη μαγιονέζα, τη φλούδα λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο και το λάδι μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Έπειτα σε ένα μπολ βάζετε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα φύλλα βασιλικού και περιχύνετε το χυμό λεμονιού και το μείγμα που έχετε φτιάξει. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγα μόνο γραμμάρια σολομό ή κοτόπουλο, αφού πρώτα τα έχετε ψήσει χωρίς καθόλου λάδι.

3. Σαλάτα με αχλάδι στη σχάρα με βινεγκρέτ από καρύδι και ρόδι

salata axladi

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Υλικά:

2 αχλάδια
2 κουταλιές σούπας χωρίς ζάχαρη χυμό ροδιού
1 κουταλάκι ξύδι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι σούπας μουστάρδα χωρίς γλουτένη
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 ρόκα
1/2 καρύδια ψιλοκομμένα
4 κουταλιές σούπας τυρί gorgonzola

Εκτέλεση:

Ψήστε τα αχλάδια στη σχάρα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και βάλτε τα σε ένα πιάτο. Ανακατέψτε μαζί το χυμό ροδιού, το ξύδι, το λάδι, το μέλι, τη μουστάρδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αναμειχθεί και ρίξτε πάνω από τη ρόκα και τα αχλάδια. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια και το τυρί και θα απολαύσετε τη σαλάτα σας.

4. Κεμπάπ με κοτόπουλο και λαχανικά

kempap

Χρόνος προετομασίας:15 λεπτά

Υλικά:

3 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε κομμάτια
2 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια
1/2 κόκκινο κρεμμύδι
1/4 ταχίνι
1/4 νερό

Εκτέλεση:

Συνδυάστε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας λάδι, το σκόρδο και ρίγανη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αναμιχθεί και προσθέστε τα στο κοτόπουλο και στα κομμένα λαχανικά. Περάστε τα κομμάτια αυτά σε ένα καλαμάκι από σουβλάκια και ψήστε για περίπου 8 λεπτά και από τις 2 πλευρές. Τέλος ανακατέψτε την ταχίνι με το νερό και τις υπόλοιπες κουταλιές λεμονιού και ρίξτε πάνω απ’ το κάθε κεμπάπ και είναι έτοιμο.

5. Μπάρμπεκιου πιτσάκια κοτόπουλου

pizzakia

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Υλικά:

τορτίγιες χωρίς γλουτένη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μπάρμπεκιου χωρίς γλουτένη
4 μικρά κομμάτια κοτόπουλου
2 μικρά κομμάτια χοιρινά
1⁄4 τυρί gorgonzola

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 400 βαθμούς.
Αλείφετε τις τορτίγιες με λίγι λάδι και διαμοιράστε τη σάλτσα μπάρμπεκιου, το τυρί, το κοτόπουλο και το χοιρινό. Τις βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 7 λεπτά. Κόψτε σε 4 κομμάτια και σερβίρετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved