Εξαφάνισε τους μαύρους κύκλους χωρίς μακιγιαζ

Μήπως κουραστηκατε να καλύπτετε με concealer τους μαύρους κύκλους στα μάτια σας; 

Εξαφάνισε τους μαύρους κύκλους χωρίς μακιγιαζ

Δυστυχώς, οι μαύροι κύκλοι δεν σχετίζονται με τη γήρανση. Μπορεί να τους παρουσιάσει οποιαδήποτε από μας, σε κάθε ηλικία. Υπάρχουν αρκετές πιθανές αιτίες, από αλλεργίες μέχρι αφυδάτωση, κούραση ή ακόμη και αναιμία.

Εάν οι μαύροι κύκλοι δεν έχουν σχέση με κάποιο πρόβλημα υγείας, ο καλύτερος τρόπος να τους αντιμετωπίσεις, είναι η διατροφή και η ξεκούραση:
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την ενοχλητική παρουσία τους...

*Φάτε θρεπτικές, φρεσκομαγειρεμένες τροφές όπως απλές σούπες, ψητό και βραστό κρέας με φρέσκα μυρωδικά και μπαχαρικά όπως κουρκουμά και τζίντζερ.
*Περιοριστε το επιτραπέζιο αλάτι και πρόσθεσε στο φαγητό σου μια μικρή ποσότητα θαλασσινού αμέσως πριν φας για να αποφύγεις να καταναλώσεις υπερβολικές ποσότητες.
*Πίνετε συχνά μέσα στη μέρα νερό με λεμόνι, που συμβάλει στην ελάφρυνση του έργου των επινεφριδίων. Η καλή ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη!
*Βάλτε φρεσκοκομμένες φέτες αγγούρι ή ροδόνερο επάνω σε κλειστά μάτια για μια δροσερή, αναζωογονητική θεραπεία. Τα επιθέματα αυτά θα μειώσουν τη φλεγμονή γύρω από τα μάτια, ανακουφίζοντας τα σημάδια της κούρασης.
*Βάλτε στη διατροφή σας περισσότερο σέλερι, λάχανο, σπαράγγια και μπανάνες. Τα τρόφιμα αυτά έχουν διουρητικές ιδιότητες που απομακρύνουν την κατακράτηση υγρών και εξισορροπούν σημαντικούς καταλύτες όπως το κάλιο (ελέγχει τα επίπεδα των υγρών στο σώμα ώστε να μειωθεί το πρήξιμο γύρω από τα μάτια, το οποίο επιδεινώνει τους μαύρους κύκλους), ενώ προσθέτουν υγιεινές φυτικές ίνες και σημαντικά συστατικά ομορφιάς.
*Μην παραμελείτε την ξεκούρασή.
*Βάλτε αντηλιακό! Βάλτε κρέμα ματιών με αντηλιακή προστασία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved