Διατροφικές συμβουλές για να περιορίσετε την πρόσληψη θερμίδων

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη πρόσληψη θερμίδων και φυσικά υπάρχουν και τρόποι εσείς να την ελέγξετε.

Διατροφικές συμβουλές για να περιορίσετε την πρόσληψη θερμίδων

Αν υιοθετήσουμε συγκεκριμένες συνήθειες την ώρα του φαγητού, μπορούμε να ελέγξουμε καλύτερα τόσο το βάρος όσο και την υγεία μας.

Ας δούμε μερικές συμβουλές που θα οδηγήσουν σε περιορισμό των άχρηστων θερμίδων και την υιοθέτηση καλύτερων τροφικών τακτικών:

Μην παραλείπετε το πρωινό: Υπάρχουν πολλές και νόστιμες υγιενές επιλογές, που σας χορταίνουν και σας δίνουν ενέργεια, χωρίς πρόσθετες θερμίδες.

Ξεκινήστε το γεύμα σας με σαλάτα: Εκτός από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν τα λαχανικά, οι φυτικές τους ίνες συμβάλλουν στην επίτευξη υψηλότερου αισθήματος κορεσμού και θα σας βοηθήσουν να χορτάσετε καταναλώνοντας μικρότερη ποσότητα φαγητού.

Περιορίστε τους πειρασμούς: Μη γεμίζετε το τραπέζι πιατέλες με ελίτσες, τυράκια και αλλαντικά για να παίρνετε απευθείας από εκεί. Βάλτε όσα θέλετε στο πιάτο σας για να ξέρετε πόσο ακριβώς θα φάτε.

Καταναλώστε το γεύμα σας αργά: Το σήμα του κορεσμού χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να φτάσει στον εγκέφαλο και να αντιληφθείτε ότι έχετε χορτάσει. Συνεπώς, φροντίστε να απολαύσετε το φαγητό σας μασώντας αργά.

Μην τρώτε βλέποντας τηλεόραση: Αυτό σας αποσπά την προσοχή, οδηγώντας σε ασυναίσθητη κατανάλωση τροφής. Το ίδιο ισχύει και για τη χρήση υπολογιστή, tablet ή κινητού τηλεφώνου.

Επιλέξτε μαύρη σοκολάτα, καστανή ζαχαρη και άπαχα προϊόντα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved