Τι μπορεί να φταίει και πέφτουν τα μαλλιά σας... τούφες;

Τι φταιει και πέφτουν τα μαλλιά σας;

Τι μπορεί να φταίει και πέφτουν τα μαλλιά σας... τούφες;

Aν πάσχετε από τριχόπτωση, θα πρέπει να εξετάσετε τις παρακάτω πιθανές αιτίες για το φαινόμενο που σας απασχολεί.

1. Διατροφή
Η έλλειψη τροφών πλούσιων σε λιπαρά οξέα Ω3 και Ω6, ιχνοστοιχεία πρωτεϊνες και βιταμίνες έχουν σημαντικά αποτελέσματα στη δύναμη των μαλλιών. Αυτό που πρέπει να κάνετε έιναι να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με αυγά, ψάρια, κρέας, σόγια, κοτόπουλο, γαλακτοκομικά, όσπρια, μπανάνα, βρόμη, συκώτι και φυστίκια.

2. Ορμονικές διαταραχές
Η περίοδος μετά τον τοκετό, ο θηλασμός, η εμμηνόπαυση, το αντισυλληπτικό χάπι, οι πολυκυστικές ωοθήκες, μπορεί να είναι οι κύριοι ένοχοι πίσω από την τριχόπτωση.

3. Χαμηλός σίδηρος
Διορθώστε τη διατροφή σας, ή μετά τη συμβουλή του γιατρου σας, πάρτε συμπλήρωμα σιδήρου.

4. Στρες
Όταν είμαστε αγχωμένοι, ο οργανισμός μας υπερπαράγει κορτιζόλη, μια ορμόνη που εξασθενεί την άμυνα του οργανισμού, κι αποδυναμώνει την τρίχα.

5. Πολυκυστικές ωοθήκες
Χαρακτηρίζεται από ακανόνιστη έμμηνο ρύση, αυξημένο σωματικό βάρος, ακμή και αυξημένη επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα που προκαλούν έντονη τριχοφυΐα στο σώμα και τριχόπτωση, η οποία αποκαλείται ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία.

6. Γρήγορες δίαιτες
Τα πολύ αυστηρά προγράμματα που υπόσχονται ταχύτατη απώλεια βάρους και στερούνται πρωτεϊνών, κάτι που μπορεί να πυροδοτήσουν την τριχόπτωση.

Αν σας απασχολεί η τριχόπτωση, μόνιμη ή εποχική, τότε πρέπει να αλλάξετε λίγο τις συνήθειές σας, όσον αφορά την περιποίηση των μαλλιών σας, να δοκιμάσετε προϊοντα με βιταμίνες, να μην παραμελειτε τη φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής, τον χειμώνα και το καλοκαιρι με ειδικά προϊοντα, να μην πιάνετε σφιχτά τα μαλλιά σας, να ξεβγάζετε καλά και να μην τρίβετε με μανία όταν λούζεστε.

Σε κάθε περίπτωση μιλήστε με έναν δερματολόγο ή έναν φαρμακοποιό που εμπιστεύεστε για να σας προτείνει λύσεις για το πρόβλημά σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved