Δίαiτα με πράσινο τσάι: Πόσο αποτελεσματική είναι;

Αν ψάξετε λιγο στο internet θα βρείτε ότι υπάρχουν δίαιτες που βασιζονται στην άποψη ότι το πράσινο τσάι αδυνατίζει από μόνο του.

Δίαiτα με πράσινο τσάι: Πόσο αποτελεσματική είναι;

Η αλήθεια είναι ότι το πράσινο τσάι είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και θρεπτικές ουσίεςκαι αποτελεί σύμμαχο στην προσπάθεια να χάσετε βάρος και να κάψετε λίπος.

Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, ενώσεις γνωστές ως πολυφαινόλες, που έχουν δειχθεί να έχουν διάφορες επιδράσεις που σχετίζονται με την αυξημένη θερμογένεση (αυξημένο μεταβολισμό μέσω της παραγωγής θερμότητας από το σώμα), την αυξημένη καύση λίπους ή την οξείδωση και τη μειωμένη απορρόφηση του λίπους.

Εκείνο, όμως, που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι οι κατεχίνες επιταχύνουν λίγο το μεταβολισμό μας και ενισχύουν -πάλι λίγο- την καύση λίπους.

Οι άνθρωποι που πίνουν αρκετά φλιτζάνια πράσινου τσαγιού καθημερινά είναι λίγο πιο εύκολο να μειώσουν το βάρος τους και για έναν άλλο πολύ βασικό λόγο: πίνοντας πολλά υγρά νιώθουν ευκολότερα κορεσμό και τρώνε μικρότερη ποσότητα φαγητού οπότε τελικά προσλαμβάνουν λιγότερες θερμίδες – κάτι που οδηγεί τελικά στη μείωση του βάρους.

Μπορείτε να πινετε άφοβα γιατί το πράσινο τσάι έχει πολλά και διαφορετικα οφέληγ ια την υγεία, όμως μόνο του δε μπορεί να κάνει θαυματα, ούτε και να αντικαταστήσει τη σωστη διατροφή και την άσκηση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved