Το σωστό εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής του παιδιού σας

Από τη στιγμή που γίνεται ο απογαλακτισμός του μωρού σας και εκείνο αρχίζει σιγά σιγά να τρώει τα πάντα, πρέπει να το μάθετε να τρέφεται σωστά.

Το σωστό εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής του παιδιού σας

Στο πρόγραμμα είναι να εξοκείλει κάποιος διατροφικά, όχι όμως και ένα παιδί που έχει ανάγκη θρεπτικά συστατικά για τη σωστή ανάπτυξή του. Έτσι, δεν έχετε περιθώρια παρά να ακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής για το οποίο θα είστε σίγουρες ότι είναι το κατάλληλο για το παιδί σας. Ποιο είναι αυτό;

Ενδεικτικά πρέπει να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής που θα είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως είναι το παρακάτω τις επτά μέρες της εβδομάδας:

Γάλα: Το παιδί γεννιέται και μεγαλώνει με γάλα που είναι και η πρώτη του τροφή, οπότε θα πρέπει καθημερινά να πίνει τουλάχιστον μισό λίτρο γάλα καθώς είναι ιδιαίτερες οι ανάγκες του σε ασβέστιο για τα οστά του

Κρέας: Το κόκκινο κρέας είναι εξίσου πολύτιμο για το παιδί και θα πρέπει να καταναλώνει τουλάχιστον τέσσερα γεύματα την εβδομάδα

Ψωμί: Καθημερινά το παιδί έχει ανάγκη από φυτικές ίνες και καλό είναι να τρώει περίπου 2 με 2,5 φέτες καθημερινά

Πατάτες: Τα παιδιά έχουν ανάγκη από τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και η πατάτα είναι μία από αυτές. Γι' αυτό είναι καλό να περιλαμβάνονται στη διατροφή τους τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Όσπρια: Ένα γεύμα την εβδομάδα αρκεί γιατί ναι μεν τα όσπρια είναι πλούσια σε θρεπτικές ίνες, όμως μπορεί να προκαλέσουν φουσκώματα στο στομάχι, ακόμα και σε ένα παιδί.

Λαδερά: Και τα λαδερά φαγητά είναι καλό να καταναλώνονται μία φορά την εβδομάδα.

Τυρί: Η ανάγκη ενός παιδιού σε ασβέστιο καλύπτεται από το γάλα που καταναλώνει εβδομαδιαίως όμως και το τυρί είναι απαραίτητο. Καλό είναι να τρώει ένα παιδί τυριά περίπου τέσσερις φορές την εβδομάδα όμως όχι τυριά που είναι παχιά σε λιπαρά.

Αυγά: Είναι γνωστό πόσο καλό κάνει το αυγό στα παιδιά. Καλό είναι να καταναλώνεται περίπου τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Ζυμαρικά: Είναι η μεγάλη λατρεία των παιδιών τα μακαρόνια όμως δεν είναι τροφή που περιέχει πλούσιες θρεπτικές ίνες. Καλό είναι να τα περιορίσετε στα δύο γεύματα την εβδομάδα.

Ψάρι: Ψάρια πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα είναι αναγκαία για ένα παιδί που θα πρέπει να τρώει αυτή την τροφή τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Λαχανικά: Για το τέλος ένα από τα πιο καλά γεύματα για ένα παιδί. Οι σαλάτες θα πρέπει να περιέχονται στο καθημερινό πρόγραμμα διατροφής ενός παιδιού, όπως βέβαια και σε αυτό ενός ενήλικα καθώς κάνουν πολύ καλό στον οργανισμό, ανεξαρτήτως ηλικίας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved