Το παιδί σας έχει εμμονή με τις τηγανιτές πατάτες; Βρείτε εναλλακτικές

Αναμφισβήτητα ένα από τα αγαπημένα πιάτα των παιδιών μας, είναι οι τηγανιτές πατάτες. Και τι πιο φυσιολογικό από τη στιγμή που και νόστιμες είναι, και χορταστικές και μας βγάζει και από το καθημερινό άγχος 'τι να μαγειρέψω σήμερα'!

Το παιδί σας έχει εμμονή με τις τηγανιτές πατάτες; Βρείτε εναλλακτικές

Όλοι μας βέβαια γνωρίζουμε πως πρόκειται για μια τροφή «βόμβα» σε θερμίδες αλλά και κορεσμένα λίπη αφού τηγανίζονται σε καυτό λάδι. Εννοείται βέβαια πως δεν θα αφαιρέσουμε τις τηγανιτές πατάτες από το διατροφολόγιο του παιδιού μας καθώς όλες οι τροφές είναι απαραίτητες στη σωστή δόση. Τι γίνεται όμως όταν το παιδί μας έχει εμμονή με τις τηγανιτές πατάτες; Απλά βρίσκουμε εναλλακτικές κι εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε μερικές απλές και εύκολες συνταγές με πατατούλες τόσο νόστιμες που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά σας.

Tips:

- Κόψτε τις πατάτες σε μεγάλες ροδέλες, αλείψτε τες με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίστε τες με μυρωδικά και ψήστες τες σε ένα πυρέξ μέσα στο φούρνο

- Βράστε τις πατάτες ολόκληρες για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά, κόψτε σε ροδέλες πάχους 3 εκατοστών, πάρτε ένα κουπάτ (όποιο σχέδιο αρέσει στα παιδιά σας) και έπειτα ψήστε σε τοστιέρα που έχετε προθερμάνει

- Τρίψτε τις πατατούλες στο τρίφτη (από την μεριά του λάχανου), αλείψτε μικρά φορμάκια με λαδάκι και έπειτα πάρτε ποσότητα από την τριμμένη πατατούλα στο χέρι και εφαρμόστε την στα τοιχώματα. Ψήστε στο φούρνο έως ότου ροδοκοκκινίσουν.

Σίγουρα τα παιδιά σας θα λατρέψουν τις νέες γευστικές συνταγές με πατάτα ενώ θα απαλλαγείτε από τα λίπη και τις καθημερινές περιττές θερμίδες που επιβαρύνουν το παιδί σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved