Γιατί οι γυναίκες δεν μπορούν να χάσουν εύκολα κιλά;

Τα παραπανίσια κιλά, πολλά ή λίγα, ταλαιπωρούν σχεδόν όλες τις γυναίκες οι οποίες πασχίζουν να απαλλαγούν από αυτά με πολύ κόπο. Όπως άλλωστε είναι γνωστό, εύκολα βλέπουμε τη ζυγαριά να παίρνει την ανιούσα και πολύ πιο δύσκολα την ...κατιούσα.

Γιατί οι γυναίκες δεν μπορούν να χάσουν εύκολα κιλά;

Υπάρχουν γυναίκες που «παλεύουν» με την αυξομείωση του βάρους τους,- μιλάμε για λίγα κιλά-, ενώ είναι διαπιστωμένο ότι μετά από κάποια ηλικία και μετά τα κιλά δεν λένε να μας...αποχωριστούν παρά τις δίαιτες ή τη διατροφή που μπορεί να κάνουμε.

Οι λόγοι είναι πολλοί και διαφορετικοί. Σύμφωνα με τους ειδικούς σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή, η κληρονομικότητα και φυσικά η έλλειψη άσκησης.

Όμως, μία νέα έρευνα από τον Πανεπιστήμιο του Michigan έρχεται να προσθέσει ακόμη έναν λόγο που το βάρος μας μένει στάσιμο. Είναι το άγχος και το στρες που έχουμε βιώσει στην παιδική ηλικία!

Στην έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο Social Science and Medicine, συμμετείχαν γυναίκες οι οποίες βίωσαν περιόδους έντονου στρες πριν τα 16 τους χρόνια.

Το στρες, λοιπόν, αποδείχτηκε η αιτία που, όταν μεγάλωσαν πήραν πιο γρήγορα βάρος απ' όσες είχαν μία φυσιολογική παιδική ηλικία.
Το στρες όμως δεν επιδρά το ίδιο στους άντρες, αφού όσοι ήταν στρεσαρισμένοι ως έφηβοι, δεν είχαν πρόβλημα με το βάρος τους. Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τους ερευνητές, στο ότι οι γυναίκες είναι πιθανότερο να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης σε σχέση με τους άντρες.

Επίσης, οι γυναίκες στρέφονται ευκολότερα στο φαγητό σε περιόδους έντονου στρες, ενώ οι άντρες βρίσκουν άλλες διεξόδους, όπως το στρες ή ακόμη και τον αθλητισμό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved