Απώλεια βάρους: Πέντε λάθη που κάνετε στην κατανάλωση ψωμιού

Τι να προσέξετε στην κατανάλωση ψωμιού εάν θέλετε να χάσετε βάρος. 

Απώλεια βάρους: Πέντε λάθη που κάνετε στην κατανάλωση ψωμιού

Πότε το ψωμί παχαίνει;

Bigstock

«Οι υδατάνθρακες είναι το πιο δαιμονοποιημένο συστατικό, ειδικά σε ό,τι αφορά τις δίαιτες και την απώλεια βάρους» αναφέρει η διατροφολόγος Lisa Moskovitz. Ωστόσο, το ψωμί και γενικότερα οι τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες δεν είναι απαγορευτικά στις δίαιτες και η κατανάλωσή τους δεν συνεπάγεται με αύξηση του σωματικού βάρους. Βέβαια, χρειάζεται προσοχή, τόσο η ποσότητα των υδατανθράκων που καταναλώνετε την ημέρα, όσο και η ποιότητα του ψωμιού που επιλέγετε.

Λάθη που πρέπει να αποφεύγετε στην κατανάλωση ψωμιού

#1 Επιλέγετε ένα ψωμί με χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι ένας ισχυρός «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους. Επιβραδύνει τη διαδικασία της πέψης, ισορροπεί τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και βοηθά στη δημιουργία ενός αποθέματος ενέργειας το οποίο είναι χρήσιμο για την καύση του λίπους. Επιπλέον οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες σας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα με αποτέλεσμα να μειώνετε τα τσιμπολογήματα μέσα στη μέρα.

#2 Επιλέγετε ψωμί που περιέχει ζάχαρη

Πολλά ψωμιά που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν ζάχαρη, ειδικά αυτά που ανήκουν στην κατηγορία των ψωμιών του τοστ. Η ζάχαρη έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από τις φυτικές ίνες στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, προσθέτει στο ψωμί επιπλέον θερμίδες και αυξάνει τις πιθανότητες να πεινάσετε ξανά λίγη ώρα μετά την κατανάλωσή του.

#3 «Λευκό» ψωμί vS ψωμί ολικής άλεσης

Το λευκό ψωμί και κάποιες άλλες ποικιλίες στερούνται σημαντικά συστατικά όπως οι φυτικές ίνες και συγκεκριμένα μέταλλα. Από την άλλη, το ψωμί ολικής άλεσης περιέχει πρωτεΐνες και φυτικές ίνες που βοηθούν στη διαχείριση του σωματικού βάρους.

#4 Συνδυάζετε το ψωμί με άλλες τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες

Ο συνδυασμός τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μπορεί να έχει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα και για αυτό γιατί προκαλεί ανισορροπίες στα επίπεδα του σακχάρου με αποτέλεσμα να πεινάτε πιο συχνά και να έχετε λιγούρες για γλυκό.

#5 Δεν καταναλώνετε μαζί με το ψωμί τροφές πλούσιες σε άπαχη πρωτεΐνη και καλά λιπαρά

Συνδυάστε το ψωμί με άπαχη πρωτεΐνη και καλά λιπαρά για να έχετε ένα χορταστικό και ισορροπημένο γεύμα.

Με πληροφορίες από livestong.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved