Τι πρέπει να τρώτε όταν είστε έγκυος;

Η εγκυμοσύνη είναι μία από τις ωραιότερες περιόδους μίας γυναίκας. Παράλληλα όμως μπορεί να είναι και δύσκολη, αφού πολλές γυναίκες αναγκάζονται να αλλάξουν τις συνήθειές τους. Και μία από αυτές είναι η διατροφή.

Τι πρέπει να τρώτε όταν είστε έγκυος;

Πολλές από εσάς λόγω των γρήγορων ρυθμών ζωής, προτού μπείτε στην διαδικασία να αποκτήσετε ένα παιδί, τρώγατε αρκετά πρόχειρα φαγητά. Τώρα όμως που είστε έτοιμες να φέρετε στον κόσμο το παιδάκι σας, θα πρέπει να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες και να τρώτε υγιεινά.

Η αμερικανική ένωση διαιτολόγων δίνει τις δικές της συμβουλές, και απαριθμεί τις βασικές θρεπτικές ουσίες για τις εγκύους. Τις διαβάσαμε και σας τις παρουσιάζουμε:

• Το φολικό οξύ, που βρίσκεται μέσα στο ψωμί και στα δημητριακά, μπορεί να βοηθήσει ώστε να αποτραπούν τα γενετικά προβλήματα του νωτιαίου μυελού.

• Ο σίδηρος, που υπάρχει στο κοτόπουλο, στο ψάρι, στο κόκκινο κρέας και στα πράσινα λαχανικά, βοηθά σημαντικά στο να μην εμφανίσετε αναιμία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

• Το ασβέστιο, που υπάρχει στα γαλακτοκομικά προϊόντα και σε κάποιους χυμούς, ενισχύει την ανάπτυξη των οστών του εμβρύου. Επίσης κάνει καλό στα δόντια, στα νεύρα, στους μύες, και στην καρδιά του.

• Δημητριακά, φρούτα και λαχανικά είναι απαραίτητα για μία έγκυο.

• Θα πρέπει να εντάξετε επίσης στη διατροφή σας, τα υγιή λίπη και τα χαμηλής σε περιεκτικότητα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Προτού πάντως, ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές θα πρέπει να συζητήσετε και με τον γιατρό σας, γιατί είναι εκείνος που γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να τρώτε. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα, που οι περισσότερες γυναίκες που διανύουν την περίοδο της εγκυμοσύνης, ενισχύουν τη διατροφή τους με χάπια σιδήρου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved