Μαμά και διατροφή: Ποια καλοκαιρινά φρούτα έχουν τις λιγότερες θερμίδες

Προσπαθείτε να χάσετε βάρος; Αυτά τα φρούτα δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας αυτή την εποχή.

Μαμά και διατροφή: Ποια καλοκαιρινά φρούτα έχουν τις λιγότερες θερμίδες

Τα φρούτα όπως και τα λαχανικά είναι πολύτιμοι σύμμαχοι για μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας, και έχουν λίγες θερμίδες.

Το καλοκαίρι έχουμε μία ακόμα μεγαλύτερη γκάμα επιλογών, ειδικά όσον αφορά τα φρούτα. Μπορούμε να τα φάμε σκέτα ως σνακ, να φτιάξουμε χορταστικές και δροσερές φρουτοσαλάτες, smoothies ή ακόμα και γλυκά, σπιτικά και υγιεινά, όπως παγωτά χωρίς ζάχαρη και γρανίτες.

Όλα τα φρούτα είναι θρεπτικά και το κάθε ένα προσφέρει και κάτι διαφορετικό στον οργανισμό. Εάν ωστόσο κάνετε δίαιτα και θέλετε να χάσετε μερικά κιλά πριν από τις διακοπές σας, προτιμήστε τα παρακάτω που έχουν και τις λιγότερες θερμίδες.

Καρπούζι

Το καρπούζι έχει 30 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια και αποτελείται κατά 91% περίπου από νερό. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C και φυτικές ίνες ενώ περιέχει επίσης θειαμίνη, νιασίνη και ριβοφλαβίνη αλλά και πληθώρα ακόμα θρεπτικών συστατικών σε μικρότερες ποσότητες, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο.

Φράουλες

fraoules

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com

Οι φράουλες έχουν 33 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών που ενισχύουν το ανοσοποιητικό.

Σμέουρα

Τα σμέουρα είναι τα γνωστά raspberries και είναι πλούσια σε βιταμίνες C και Κ, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο και φυτικές ίνες. Τα 100 γραμμάρια έχουν μόλις 53 θερμίδες και μπορείτε να τα φάτε σκέτα ή με βρόμη και γιαούρτι στο πρωινό σας γεύμα.

Ροδάκινο

rodakina

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits: Alexander

Το ροδάκινο έχει υπέροχη γεύση και άρωμα και μία πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι πολύτιμα για τον οργανισμό. Επίσης, μόλις 100 γραμμάρια ροδάκινου έχουν 39 θερμίδες συνεπώς ενδείκνυται να το εντάξετε στη διατροφή σας εάν κάνετε δίαιτα.

Πεπόνι

Το πεπόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και αντιοξειδωτικά. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό όπως το καρπούζι και μόλις 33 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

Πηγή: food.ndtv.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved