Πώς θα μάθω το παιδί μου να τρώει λαχανικά και όσπρια;

Με το που βλέπει πρασινάδα, γυρνάει ξινισμένο το προσωπάκι του προς την άλλη μεριά, αρνούμενο να φάει τα χόρτα, το μπρόκολο ή τέλος πάντων ό,τι άλλο υγιεινό του έχετε ετοιμάσει. Μην ανησυχείτε, υπάρχουν τρόποι να τρώει το παιδί σας τα πάντα χωρίς καν να το καταλαβαίνει. Διαβάστε πώς...

Πώς θα μάθω το παιδί μου να τρώει λαχανικά και όσπρια;

Το μαρούλι και γενικότερα ό,τι άλλο σε πράσινο δεν είναι ευχάριστο για το παιδί σας ως γεύμα και έτσι θα πρέπει να βρείτε τρόπους για να το καταναλώνει καθημερινά, καθώς είναι αναγκαίο για τον οργανισμό του. Έτσι, μπορείτε να του φτιάξετε ένα τοστ που του αρέσει σίγουρα και μέσα σε αυτό να βάλετε μαρούλι ώστε να το φάει. Επίσης, χόρτα και οτιδήποτε άλλο σε οπωροκηπευτικά, μπορείτε να του το δώσετε να το φάει 'κρύβοντάς' το μέσα σε μία πίτα που θα φτιάξετε.

Αν οι φακές και η φάβα είναι επίσης από τα τρόφιμα που ούτε να δοκιμάσει δεν θέλει το παιδί σας, είναι καλό να βρείτε τρόπους μαγειρέματος που να 'κοροϊδέψουν' το παιδί και τελικά να τα καταναλώσει. Για παράδειγμα μπορείτε να φτιάξετε φακόριζο που σίγουρα είναι πιο γευστικό και επίσης ιδιαίτερα υγιεινό. Και για τη φάβα ακόμα υπάρχει λύση. Φτιάξτε κρουτόν από ψωμάκι και συνοδέψτε τη φάβα. Σίγουρα το παιδί σας θα ξετρελαθεί.

Συνήθως τα παιδιά τρελαίνονται για ζυμαρικά και ρύζι. Αυτά είναι και η καλύτερη βάση για να τη χρησιμοποιήσετε ώστε να φάει το παιδί σας ό,τι δεν τρώει. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ζυμαρικά με σάλτσα από σπανάκι που θα έχετε ψιλοκόψει και είναι σίγουρο πως θα σας ζητάει και άλλο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved