Αρωματικό κους κους με ξηρούς καρπούς από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα θέλω να σας προτείνω μια λαχταριστή συνταγή με κους κους. Η αλήθεια είναι ότι το κους κους είναι από τα αγαπημένα μου ‘ζυμαρικά’, γίνεται σε λίγα λεπτά χωρίς κόπο και με αυτή τη συνταγή βγαίνει πάντα σπυρωτό.

Αρωματικό κους κους με ξηρούς καρπούς από τον Γιώργο Γεράρδο

Η προέλευση αυτού του πιάτου είναι Μαροκινή και μου την έδειξε ένα γάλλος φίλος πριν αρκετά χρόνια. Συνδυάζει τους τραγανούς ξηρούς καρπούς, τη γλύκα των αποξηραμένων βερίκοκων και τη δροσιά της μέντας.

Συνδυάζεται πολύ ωραία με κάποιο φαγητό κατσαρόλας ενώ είναι και μια πρωτότυπη πρόταση για το γιορτινό τραπέζι.

Υλικά:

250 γρ κους κους
½ λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
1-2 ξυλαράκια κανέλα
150 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
100 γρ. αμύγδαλα ωμά
100 γρ φιστίκια Αιγίνης ωμά
½ ματσάκι μέντα, ψιλοκομμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής:

Αν βιαζόμαστε, βράζουμε το ζωμό ή το νερό στο βραστήρα της Kenwood, το αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη κανέλα, τα βερίκοκα ψιλοκομμένα , αλάτι και πιπέρι.

3

Σκεπάζουμε και σε 6-7 λεπτά το κους κους θα έχει απορροφήσει τα υγρά και θα είναι έτοιμο. Ανακατεύουμε ελαφρά με ένα πιρούνι για να το κάνουμε αφράτο και σπυρωτό.Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα με τα φιστίκια για 2-3 λεπτά και κατόπιν τρίβουμε τα 3/4 στο Multi Mayo της Kenwood και σπάμε τα υπόλοιπα σε μεγάλα κομμάτια.

2


Προθέτουμε τους τριμμένους ξηρούς καρπούς στο κους κους και το σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα. Τέλος γαρνίρουμε με τους σπασμένους ξηρούς καρπούς και τη μέντα.

Tip: Μπορείτε να κάνετε αυτή τη συνταγή πιο Ελληνική με πλιγούρι αντί για κους κους. Βράστε το για 5 λεπτά με τη κανέλα, αφήστε το άλλα δέκα να τραβήξει τα υγρά του και κατόπιν προσθέστε τους ξηρούς καρπούς και τη μέντα.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης

Μμμ… λαχταριστό κους κους με λαχανικά και λουκάνικα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved