Αμπελοφάσουλα λαδερά με κολοκυθάκια και ανθούς, από τον Γιώργο Γεράρδο

Αμπελοφάσουλα λαδερά με κολοκυθάκια και ανθούς, από τον Γιώργο Γεράρδο

Ένα από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά φαγητά είναι τα λαδερά φασολάκια!

Αμπελοφάσουλα λαδερά με κολοκυθάκια και ανθούς, από τον Γιώργο Γεράρδο

Βέβαια μπορούμε να τα απολαμβάνουμε όλο το χρόνο με τα κατεψυγμένα λαχανικά αλλά ειδικά τώρα όλα τα συστατικά είναι στην εποχή τους. Στις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε τα καλύτερα και πιο γλυκά αμπελοφάσουλα, ντομάτες και κολοκυθάκια.
Σήμερα θα σας δείξω μια παραδοσιακή συνταγή από το χωριό μου που με τη χρήση του Multi της Kenwood γίνεται πολύ εύκολα.

Επίσης ένα μικρό μυστικό είναι να μαγειρεύουμε σταδιακά τα λαχανικά για σχετικά λίγο χρόνο καθώς έτσι διατηρούνται καλύτερα όλα τα θρεπτικά συστατικά των λαχανικών. Φυσικά όπως όλα τα λαδερά αυτό το φαγητό είναι πεντανόστιμο ζεστό ή κρύο και μπορείτε να το συνοδεύσετε με λίγη φέτα ή και γιαούρτι.

Υλικά
¾ κιλού αμπελοφάσουλα ή άλλα φρέσκα φασολάκια
¾ κιλού ώριμες ντομάτες
4-5 μικρά κολοκυθάκια, ιδανικά με το λουλούδι τους
1 ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
5-6κς παρθένο ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο
Λίγο γιαούρτι ή φέτα για το σερβίρισμα

Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το πολτοποιούμε στο multi της Kenwood.

ampelofasoula ladera 4
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι για 4-5 λεπτά.
Πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις πολτοποιούμε επίσης στο multi.

ampelofasoula ladera 2
Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο προσθέτουμε τη ντομάτα, τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση και τη δάφνη. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη τη κατσαρόλα για 10 λεπτά όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

ampelofasoula ladera 3
Πλένουμε καλά τα αμπελοφάσουλα και τα κολοκυθάκια. Κόβουμε τις άκρες από τα φασολάκια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μεγάλα κομμάτια, και σκίζουμε τα λουλούδια αφαιρώντας τους στήμονες γιατί πικρίζουν.

ampelofasoula ladera 1
Προσθέτουμε τα φασολάκια στη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε για άλλα 6-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου με λίγη φέτα ή γιαούρτι.

Καλή επιτυχία!

10 Φωτογραφίες
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Baby piercing: Ποιους κινδύνους κρύβει το τρύπημα των αυτιών ενός παιδιού

Baby piercing: Ποιους κινδύνους κρύβει το τρύπημα των αυτιών ενός παιδιού

Αν και σε πολλές χώρες, το τρύπημα των αυτιών ενός κοριτσιού είναι…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Δέκα πράγματα για τα οποία μία μαμά δεν χρειάζεται να απολογηθεί

Δέκα πράγματα για τα οποία μία μαμά δεν χρειάζεται να απολογηθεί

Αλήθεια, γιατί το κάνουμε αυτό; Γιατί γεμίζουμε με τύψεις για τους υπόλοιπους,…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Αυτά είναι τα 8 οφέλη του λεμονιού που το κάνουν… υπερτροφή

Αυτά είναι τα 8 οφέλη του λεμονιού που το κάνουν… υπερτροφή

Υπάρχουν 8 σημαντικοί λόγοι για την υγεία σας, που θα πρέπει να…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Οι διακοπές τελειώνουν, τα σχολεία ανοίγουν: 7 συναισθήματα που νιώθει μία μαμά

Οι διακοπές τελειώνουν, τα σχολεία ανοίγουν: 7 συναισθήματα που νιώθει μία μαμά

Το καλοκαίρι φτάνει προς το τέλος του, μαζί και οι διακοπές. Ξέγνοιαστες…
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης