Αφράτες κροκέτες μπακαλιάρου από τον Γιώργο Γεράρδο

Αφράτες κροκέτες μπακαλιάρου από τον Γιώργο Γεράρδο

Αύριο είναι 25 Μαρτίου και γιορτάζουμε σε όλα τα σπιτικά με τον παραδοσιακό μπακαλιάρο!

Αφράτες κροκέτες μπακαλιάρου από τον Γιώργο Γεράρδο

Αυτό το παστό ψάρι έχει φανατικούς φίλους αλλά και εχθρούς. Σχεδόν πάντα το σερβίρουμε με άφθονη σκορδαλιά και συνήθως τηγανητό. Έτσι λοιπόν κάποιος που δεν του αρέσει το πολύ σκόρδο θα μείνει παραπονεμένος!

Σήμερα θα σας δείξω έναν διαφορετικό τρόπο να μαγειρέψετε το μπακαλιάρο σας, αυτή τη φορά σε αφράτες κροκέτες με ένα ελαφρύ μονό άρωμα σκόρδου και αφθονα μυρωδικά.Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε κροκέτες με σολομό ή και πέρκα φιλέτο.

Υλικά
½ κιλό παστός μπακαλιάρος, χωρίς κόκκαλα ή δέρμα
400ml γάλα
½ κιλό πατάτες
½ μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
1κς μαϊντανό
1κς βασιλικό
1κς παρθένο ελαιόλαδο
½ κς δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο

Για το πανάρισμα
2 αβγά
Τριμμένη φρυγανιά
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Τρόπος παρασκευής
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για τουλάχιστον 48 ώρες, αλλάζοντας συχνά το νερό.
Βάζουμε το μπακαλιάρο σε ένα κατσαρόλι με το σκόρδο, το γάλα και 400μλ νερό. Το βάζουμε να πάρει μια βράση για 4 λεπτά και αφήνουμε εκτός φωτιάς για άλλα 4.Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε καλά και τις επιστρέφουμε στη ζεστή κατσαρόλα για να στεγνώσουν εντελώς.Με ένα μεγάλο πιρούνι σπάμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ. Πολτοποιούμε στο ραβδομπλέντερ k-mix της Kenwood τα μυρωδικά με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μείγμα στις πατάτες και ανακατεύουμε.

01 1

Στραγγίζουμε καλά το μπακαλιάρο και το κάνουμε ‘τραβηχτά’ κομμάτια με τα δάκτυλα μας. Ενώνουμε το μείγμα πατάτας με τον μπακαλιάρο, ανακατεύουμε για να ενωθούν καλά τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα ώστε να σφίξει.

03 1
Κατόπιν πλάθουμε τιε κροκέτες μας σε μέγεθος μπιφτεκιού και τις πανάρουμε πρώτα το αβγό και μετά τη τριμμένη φρυγανιά.
Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τις φυλάξουμε στη κατάψυξη αν κάνουμε μεγάλη δόση ή να τις τηγανίσουμε με αραβοσιτέλαιο σε μέτρια φωτιά για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.

02 1
Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι και μαϊντανό, καλή επιτυχία!

4 Φωτογραφίες
19.50 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Αμάνικο μπουφάν πράσινο DMN για αγόρι
78.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Σακάκι και Φούστα Monnalisa για κορίτσι
9.95 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Sigikid τάπερ φαγητού Αυτοκίνητα
44.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Παπουτσάκι Βάπτισης Babywalker Primo 2505
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Βοηθήστε το παιδί σας στη μελέτη - Τι δεν πρέπει να κάνετε

Βοηθήστε το παιδί σας στη μελέτη - Τι δεν πρέπει να κάνετε

Για όσους έχετε παιδάκια στην πρώτη δημοτικού είναι πολύ σημαντικό να διδάξετε…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Κουμπί αγκαλιάς: Η ιδέα μιας μαμάς για να μην στεναχωριέται το παιδί της στο σχολείο που έγινε viral

Κουμπί αγκαλιάς: Η ιδέα μιας μαμάς για να μην στεναχωριέται το παιδί της στο σχολείο που έγινε viral

Για να καταπολεμήσει τους φόβους αλλά και το άγχος του γιου της…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πόσο πρέπει να πιέζουμε το παιδί μας;

Πόσο πρέπει να πιέζουμε το παιδί μας;

Πολλοί γονείς, άθελά τους πολλές φορές, πιέζουν υπερβολικά το παιδί τους που…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα: Ο Μανωλιός είναι αλλιώς - το χνουδωτό χελωνάκι

Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα: Ο Μανωλιός είναι αλλιώς - το χνουδωτό χελωνάκι

Σε μια χώρα μακρινή, την Ολαϊδια, η Νόρα η χελώνα γέννησε το…
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Σχολικά προγράμματα Mothersblog. Εκτύπωσε το δικό σου!
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης