Πέστο ρόκα σε 15 μόνο λεπτά από τον Γιώργο Γεράρδο

Πέστο ρόκα σε 15 μόνο λεπτά από τον Γιώργο Γεράρδο

Όλοι ξέρουμε και αγαπάμε το κλασικό πέστο βασιλικού, τα τελευταία 15 χρόνια έχει γίνει ένα από τα κλασικά πιάτα ζυμαρικών στη χώρα μας.

Πέστο ρόκα σε 15 μόνο λεπτά από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα όμως θέλω να σας δείξω ένα διαφορετικό πέστο με βάση τη ρόκα. Η ελαφριά πικάντικη γεύση της ταιριάζει πολύ με τη παρμεζάνα, το κουκουνάρι και το σκόρδο. Το καταπληκτικό με αυτή τη συνταγή είναι ότι μπορείτε να τη φτιάξετε σε 15 μόνο λεπτά, με λίγα υλικά και έτσι είναι ιδανική για ένα βιαστικό μεσημεριανό όταν δεν έχετε πολύ χρόνο. Αν θέλετε να πειραματιστείτε μπορείτε να αντικαταστήσετε το κουκουνάρι με καρύδια ή αμύγδαλα και τη παρμεζάνα με όποιο σκληρό πικάντικο τυρί σας αρέσει.

Υλικά
1 σακουλάκι ρόκα
4-5 κς παρθένο ελαιόλαδο
2 κς κουκουνάρι
100γρ παρμεζάνα
1-2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500γρ ζυμαρικά, εγώ χρησιμοποίησα Λινγκουίνι

Τρόπος παρασκευής

  • Γεμίζουμε ένα βραστήρα τρεις φορές και αδειάζουμε το καυτό νερό κάθε φορά σε μια κατσαρόλα. Έτσι θα έχετε νερό που βράζει σε ελάχιστα λεπτά. Προσθέτετε άφθονο αλάτι, ώστε το νερό να είναι σχεδόν σα θαλασσινό. Μην ανησυχείτε ότι θα γίνουν πολύ αλμυρά τα μακαρόνια, απλά θα πάρουν γεύση.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά για 1-2 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία.
  • Όσο βράζουν τα μακαρόνια ετοιμάζουμε το πέστο.
  • Τρίβουμε τη παρμεζάνα.

γερ3

  • Πλένουμε και στραγγίζουμε τη ρόκα.

γερ1

  • Τη τοποθετούμε στο κάδο του multi mayo της Kenwood μαζί με τα 2/3 της παρμεζάνας, το κουκουνάρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, μπόλικο πιπέρι και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

γερ2

  • Χτυπάμε καλά για 30 δευτερόλεπτα ώστε να γίνει ένας καταπράσινος πολτός.

γερ4

  • Πριν σουρώσουμε τα μακαρόνια κρατάμε μια κούπα από το νερό τους.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, επιστρέφουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε τη ρόκα με τη μισή κούπα νερό που κρατήσαμε. Αφήνουμε το πέστο να πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα μακαρόνια, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 1-2 λεπτά πριν σερβίρουμε ώστε να απορροφηθεί το πέστο από τα ζυμαρικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
  • Σερβίρουμε αμέσως με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

    Καλή επιτυχία!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
ΕΣΠΑ 2016-2017: Αναρτήθηκε η αίτηση για τους παιδικούς σταθμούς, κατεβάστε τη από το Mothersblog.gr

ΕΣΠΑ 2016-2017: Αναρτήθηκε η αίτηση για τους παιδικούς σταθμούς, κατεβάστε τη από το Mothersblog.gr

Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
«Ένα γράμμα στην κόρη μου, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Manchester»

«Ένα γράμμα στην κόρη μου, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Manchester»

Αγαπημένη μου κόρη, τα νέα από χθες κάνουν ήδη το γύρο του…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
«Όταν μεγαλώσω, θέλω να κάνω μια δουλειά όπου θα κερδίζω πολλά λεφτά»- Παιδιά υλιστές ή αγχωμένα;

«Όταν μεγαλώσω, θέλω να κάνω μια δουλειά όπου θα κερδίζω πολλά λεφτά»- Παιδιά υλιστές ή αγχωμένα;

Από πολύ νωρίς ένα παιδί συσχετίζει την εργασία με τα χρήματα που…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Ο πρόωρος τοκετός αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας του παιδιού

Ο πρόωρος τοκετός αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας του παιδιού

Τα μωρά που γεννιούνται πρόωρα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιακή ανεπάρκεια…
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

ΕΣΠΑ 2017-2018: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης