Πέστο ρόκα σε 15 μόνο λεπτά από τον Γιώργο Γεράρδο

Πέστο ρόκα σε 15 μόνο λεπτά από τον Γιώργο Γεράρδο

Όλοι ξέρουμε και αγαπάμε το κλασικό πέστο βασιλικού, τα τελευταία 15 χρόνια έχει γίνει ένα από τα κλασικά πιάτα ζυμαρικών στη χώρα μας.

Πέστο ρόκα σε 15 μόνο λεπτά από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα όμως θέλω να σας δείξω ένα διαφορετικό πέστο με βάση τη ρόκα. Η ελαφριά πικάντικη γεύση της ταιριάζει πολύ με τη παρμεζάνα, το κουκουνάρι και το σκόρδο. Το καταπληκτικό με αυτή τη συνταγή είναι ότι μπορείτε να τη φτιάξετε σε 15 μόνο λεπτά, με λίγα υλικά και έτσι είναι ιδανική για ένα βιαστικό μεσημεριανό όταν δεν έχετε πολύ χρόνο. Αν θέλετε να πειραματιστείτε μπορείτε να αντικαταστήσετε το κουκουνάρι με καρύδια ή αμύγδαλα και τη παρμεζάνα με όποιο σκληρό πικάντικο τυρί σας αρέσει.

Υλικά
1 σακουλάκι ρόκα
4-5 κς παρθένο ελαιόλαδο
2 κς κουκουνάρι
100γρ παρμεζάνα
1-2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500γρ ζυμαρικά, εγώ χρησιμοποίησα Λινγκουίνι

Τρόπος παρασκευής

  • Γεμίζουμε ένα βραστήρα τρεις φορές και αδειάζουμε το καυτό νερό κάθε φορά σε μια κατσαρόλα. Έτσι θα έχετε νερό που βράζει σε ελάχιστα λεπτά. Προσθέτετε άφθονο αλάτι, ώστε το νερό να είναι σχεδόν σα θαλασσινό. Μην ανησυχείτε ότι θα γίνουν πολύ αλμυρά τα μακαρόνια, απλά θα πάρουν γεύση.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά για 1-2 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία.
  • Όσο βράζουν τα μακαρόνια ετοιμάζουμε το πέστο.
  • Τρίβουμε τη παρμεζάνα.

γερ3

  • Πλένουμε και στραγγίζουμε τη ρόκα.

γερ1

  • Τη τοποθετούμε στο κάδο του multi mayo της Kenwood μαζί με τα 2/3 της παρμεζάνας, το κουκουνάρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, μπόλικο πιπέρι και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

γερ2

  • Χτυπάμε καλά για 30 δευτερόλεπτα ώστε να γίνει ένας καταπράσινος πολτός.

γερ4

  • Πριν σουρώσουμε τα μακαρόνια κρατάμε μια κούπα από το νερό τους.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, επιστρέφουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε τη ρόκα με τη μισή κούπα νερό που κρατήσαμε. Αφήνουμε το πέστο να πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα μακαρόνια, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 1-2 λεπτά πριν σερβίρουμε ώστε να απορροφηθεί το πέστο από τα ζυμαρικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
  • Σερβίρουμε αμέσως με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

    Καλή επιτυχία!
19.50 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Αμάνικο μπουφάν πράσινο DMN για αγόρι
78.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Σακάκι και Φούστα Monnalisa για κορίτσι
259.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
COSATTO Cosatto Καρεκλάκι Φαγητού Pretzel Word Zoo Cocoa
9.95 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Sigikid τάπερ φαγητού Αυτοκίνητα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Τα παιδιά κληρονομούν από τον πατέρα τετραπλάσιες νέες μεταλλάξεις σε σχέση με τις μητέρες

Τα παιδιά κληρονομούν από τον πατέρα τετραπλάσιες νέες μεταλλάξεις σε σχέση με τις μητέρες

Ο πατέρας περνάει στο παιδί του έως τέσσερις φορές περισσότερες νέες γενετικές…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Προεκλαμψία: Ποια είναι τα συμπτώματα;

Προεκλαμψία: Ποια είναι τα συμπτώματα;

Η προεκλαμψία είναι μια από τις πιο επίφοβες επιπλοκές της κύησης, η…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Αναδιανέμονται 10.000 vouchers για παιδικούς σταθμούς - Έως τις 27 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις

Αναδιανέμονται 10.000 vouchers για παιδικούς σταθμούς - Έως τις 27 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις

Στην αναδιανομή περίπου 10.000 μη χρησιμοποιηθέντων vouchers για την εξασφάλιση θέσης σε…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Τα κομπλιμέντα που βαρέθηκαν όλες οι μαμάδες να ακούνε

Τα κομπλιμέντα που βαρέθηκαν όλες οι μαμάδες να ακούνε

Κι όμως, υπάρχουν κομπλιμέντα που οι μαμάδες δεν βρίσκουν χαριτωμένα ακόμη και…
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Σχολικά προγράμματα Mothersblog. Εκτύπωσε το δικό σου!
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης