Συνταγή για παραδοσιακές δίπλες από τον Γιώργο Γεράρδο

Συνταγή για παραδοσιακές δίπλες από τον Γιώργο Γεράρδο

Προτελευταία μέρα του χρόνου σήμερα, ελπίζω να φτιάξατε τη βασιλόπιτα της προηγούμενης εβδομάδας για τη πρωτοχρονιά! Σήμερα θα κλείσουμε το αφιέρωμα στα γιορτινά γλυκά με παραδοσιακές δίπλες. Είναι ένα απλό και ταπεινό γλυκό που το βρίσκουμε σε όλες τις περιοχές της πατρίδας μας με κάποιες παραλλαγές .

Συνταγή για παραδοσιακές δίπλες από τον Γιώργο Γεράρδο

Μη νομίζετε ότι πρόκειται για κάτι δύσκολο, κάθε άλλο. Μπορείτε και εσείς, εύκολα και γρήγορα να φτιάξετε δίπλες, τραγανές και μελωμένες! Σήμερα θα σας δείξω πώς να τις ετοιμάσετε βήμα βήμα και είμαι σίγουρος ότι θα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Σας εύχομαι από τη καρδιά μου καλή χρονιά, με αγάπη, υγεία και πολλές νοστιμιές!

Υλικά
Για τις δίπλες
400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αβγά
2κς τσίπουρο, ούζο ή νερό
1κς ζάχαρη
1κς ελαιόλαδο
1κγ κανέλα
½ κγ αλάτι
100γρ καρύδια σπασμένα
Αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι
1 κρασοπότηρο νερό
1 κρασοπότηρο μέλι
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας
5-6 γαρύφαλλα

Τρόπος παρασκευής

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσαρμόζουμε το αναδευτήρα «Κ» στη κουζινομηχανή της Kenwood.
  • Βάζουμε στον κάδο το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα, το ελαιόλαδο, το τσίπουρο και αφήνουμε τη κουζινομηχανή να ζυμώσει για 5 λεπτά.

DIPLES2

  • Πρέπει η ζύμη μας να ξεκολλά από τα τοιχώματα και να είναι ελαστική. Αν σας φαίνεται πολύ σφιχτή προσθέστε μια ή δυο κουταλιές τσίπουρο και ζυμώστε για λίγα λεπτά ακόμα. Εναλλακτικά μπορείτε να ζυμώσετε τα υλικά στο χέρι.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί όσο ετοιμάζουμε το σιρόπι.

DIPLES3

  • Για το σιρόπι απλά βράζουμε για πέντε λεπτά όλα τα υλικά και αφήνουμε να παγώσει.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπαλάκια και απλώνουμε το κάθε ένα με έναν πλάστη σε πάχος 2-3 χιλιοστών. Κόβουμε με ένα μαχαίρι σε ρόμβους ή ορθογώνια κομμάτια.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τις δίπλες σε 4-5 δόσεις για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

DIPLES4

  • Αφήνουμε τις δίπλες σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι, περιχύνουμε με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με το καρύδι και τη κανέλα.

Καλή επιτυχία!

5 Φωτογραφίες
19.50 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Αμάνικο μπουφάν πράσινο DMN για αγόρι
78.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Σακάκι και Φούστα Monnalisa για κορίτσι
9.95 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Sigikid τάπερ φαγητού Αυτοκίνητα
44.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Παπουτσάκι Βάπτισης Babywalker Primo 2505
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Βοηθήστε το παιδί σας στη μελέτη - Τι δεν πρέπει να κάνετε

Βοηθήστε το παιδί σας στη μελέτη - Τι δεν πρέπει να κάνετε

Για όσους έχετε παιδάκια στην πρώτη δημοτικού είναι πολύ σημαντικό να διδάξετε…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Κουμπί αγκαλιάς: Η ιδέα μιας μαμάς για να μην στεναχωριέται το παιδί της στο σχολείο που έγινε viral

Κουμπί αγκαλιάς: Η ιδέα μιας μαμάς για να μην στεναχωριέται το παιδί της στο σχολείο που έγινε viral

Για να καταπολεμήσει τους φόβους αλλά και το άγχος του γιου της…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πόσο πρέπει να πιέζουμε το παιδί μας;

Πόσο πρέπει να πιέζουμε το παιδί μας;

Πολλοί γονείς, άθελά τους πολλές φορές, πιέζουν υπερβολικά το παιδί τους που…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα: Ο Μανωλιός είναι αλλιώς - το χνουδωτό χελωνάκι

Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα: Ο Μανωλιός είναι αλλιώς - το χνουδωτό χελωνάκι

Σε μια χώρα μακρινή, την Ολαϊδια, η Νόρα η χελώνα γέννησε το…
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Σχολικά προγράμματα Mothersblog. Εκτύπωσε το δικό σου!
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης