Συνταγή για παραδοσιακές δίπλες από τον Γιώργο Γεράρδο

Συνταγή για παραδοσιακές δίπλες από τον Γιώργο Γεράρδο

Προτελευταία μέρα του χρόνου σήμερα, ελπίζω να φτιάξατε τη βασιλόπιτα της προηγούμενης εβδομάδας για τη πρωτοχρονιά! Σήμερα θα κλείσουμε το αφιέρωμα στα γιορτινά γλυκά με παραδοσιακές δίπλες. Είναι ένα απλό και ταπεινό γλυκό που το βρίσκουμε σε όλες τις περιοχές της πατρίδας μας με κάποιες παραλλαγές .

Συνταγή για παραδοσιακές δίπλες από τον Γιώργο Γεράρδο

Μη νομίζετε ότι πρόκειται για κάτι δύσκολο, κάθε άλλο. Μπορείτε και εσείς, εύκολα και γρήγορα να φτιάξετε δίπλες, τραγανές και μελωμένες! Σήμερα θα σας δείξω πώς να τις ετοιμάσετε βήμα βήμα και είμαι σίγουρος ότι θα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Σας εύχομαι από τη καρδιά μου καλή χρονιά, με αγάπη, υγεία και πολλές νοστιμιές!

Υλικά
Για τις δίπλες
400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αβγά
2κς τσίπουρο, ούζο ή νερό
1κς ζάχαρη
1κς ελαιόλαδο
1κγ κανέλα
½ κγ αλάτι
100γρ καρύδια σπασμένα
Αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι
1 κρασοπότηρο νερό
1 κρασοπότηρο μέλι
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας
5-6 γαρύφαλλα

Τρόπος παρασκευής

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσαρμόζουμε το αναδευτήρα «Κ» στη κουζινομηχανή της Kenwood.
  • Βάζουμε στον κάδο το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα, το ελαιόλαδο, το τσίπουρο και αφήνουμε τη κουζινομηχανή να ζυμώσει για 5 λεπτά.

DIPLES2

  • Πρέπει η ζύμη μας να ξεκολλά από τα τοιχώματα και να είναι ελαστική. Αν σας φαίνεται πολύ σφιχτή προσθέστε μια ή δυο κουταλιές τσίπουρο και ζυμώστε για λίγα λεπτά ακόμα. Εναλλακτικά μπορείτε να ζυμώσετε τα υλικά στο χέρι.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί όσο ετοιμάζουμε το σιρόπι.

DIPLES3

  • Για το σιρόπι απλά βράζουμε για πέντε λεπτά όλα τα υλικά και αφήνουμε να παγώσει.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπαλάκια και απλώνουμε το κάθε ένα με έναν πλάστη σε πάχος 2-3 χιλιοστών. Κόβουμε με ένα μαχαίρι σε ρόμβους ή ορθογώνια κομμάτια.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τις δίπλες σε 4-5 δόσεις για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

DIPLES4

  • Αφήνουμε τις δίπλες σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι, περιχύνουμε με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με το καρύδι και τη κανέλα.

Καλή επιτυχία!

5 Φωτογραφίες
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
ΕΣΠΑ 2016-2017: Αναρτήθηκε η αίτηση για τους παιδικούς σταθμούς, κατεβάστε τη από το Mothersblog.gr

ΕΣΠΑ 2016-2017: Αναρτήθηκε η αίτηση για τους παιδικούς σταθμούς, κατεβάστε τη από το Mothersblog.gr

Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
«Ένα γράμμα στην κόρη μου, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Manchester»

«Ένα γράμμα στην κόρη μου, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Manchester»

Αγαπημένη μου κόρη, τα νέα από χθες κάνουν ήδη το γύρο του…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
«Όταν μεγαλώσω, θέλω να κάνω μια δουλειά όπου θα κερδίζω πολλά λεφτά»- Παιδιά υλιστές ή αγχωμένα;

«Όταν μεγαλώσω, θέλω να κάνω μια δουλειά όπου θα κερδίζω πολλά λεφτά»- Παιδιά υλιστές ή αγχωμένα;

Από πολύ νωρίς ένα παιδί συσχετίζει την εργασία με τα χρήματα που…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Ο πρόωρος τοκετός αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας του παιδιού

Ο πρόωρος τοκετός αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας του παιδιού

Τα μωρά που γεννιούνται πρόωρα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιακή ανεπάρκεια…
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

ΕΣΠΑ 2017-2018: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης