Συνταγή για κλασικούς κουραμπιέδες αμυγδάλου από το Γιώργο Γεράρδο

Συνταγή για κλασικούς κουραμπιέδες αμυγδάλου από το Γιώργο Γεράρδο

Έχουμε μπει για τα καλά στο Δεκέμβρη και οι γιορτές πλησιάζουν! Μαζί τους έρχονται και όλα τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς.

Συνταγή για κλασικούς κουραμπιέδες αμυγδάλου από το Γιώργο Γεράρδο

Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε πολύ εύκολα να τα αγοράσουμε παντού, σε αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία ακόμα και σε σουπερ μάρκετ. Για εμένα όμως δεν υπάρχουν γιορτές χωρίς να μοσχομυρίσει το σπίτι από το βούτυρο και τα αμύγδαλα των κουραμπιέδων ή το μέλι των μελομακάρονων. Όχι μόνο αυτό αλλά πραγματικά μου αρέσει να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου στη κουζίνα ετοιμάζοντας αυτά τα γλυκά ξέροντας ότι αυτές οι αναμνήσεις θα μείνουν μαζί τους για πάντα.
Έτσι λοιπόν τις επόμενες εβδομάδες θα σας δώσω τις καλύτερες συνταγές για να φτιάξετε και εσείς όλα τα παραδοσιακά γλυκά για τις γιορτές. Αυτή την εβδομάδα ξεκινάμε με υπέροχους κουραμπιέδες μου μοσχοβολάνε βούτυρο και είναι γεμάτοι με τραγανά αμύγδαλα.

Υλικά
800 γρ αλεύρι, κοσκινισμένο
300 γρ αμύγδαλο150 γρ ζάχαρη άχνη
200 γρ βούτυρο
200 γρ βούτυρο γάλακτος τύπου Κερκύρας
1 αβγό
2 κρόκοι
1 βανίλια
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
4 κ.ς. ανθόνερο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. Baking Soda
Ζάχαρη άχνη για κοσκίνισμα

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ψήνουμε για 7-8 λεπτά τα αμύγδαλα μέχρι να ροδίσουν. Χοντροκόβουμε τα μισά και αφήνουμε ολόκληρα τα υπόλοιπα.

01
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στη κουζινομηχανή της Kenwood ή με ένα μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για δέκα λεπτά μέχρι να αφρατέψει.

11

Χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα προσθέτουμε τους κρόκους και το αβγό, ένα ένα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια, τη σόδα, το αλάτι, τα αμύγδαλα και το κονιάκ.Αφαιρούμε τον κάδο από τη κουζινομηχανή, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να δέσει μια μαλακιά ζύμη.

02

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλουμε και απλώνουμε σε αντικολλητικό ταψί.Ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

55

Όσο είναι ακόμα ζεστοί κοσκινίζουμε πάνω τους άφθονη άχνη ζάχαρη.

06

Καλή επιτυχία!

6 Φωτογραφίες
19.50 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Αμάνικο μπουφάν πράσινο DMN για αγόρι
78.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Σακάκι και Φούστα Monnalisa για κορίτσι
9.95 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Sigikid τάπερ φαγητού Αυτοκίνητα
44.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Παπουτσάκι Βάπτισης Babywalker Primo 2505
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πώς θα πετύχει το παιδί σας στο σχολείο μέσα από 5 απλά βήματα

Πώς θα πετύχει το παιδί σας στο σχολείο μέσα από 5 απλά βήματα

Ήδη διανύουμε τις πρώτες μέρες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Δέκα tips για να ξεπεράσετε μία δύσκολη εβδομάδα

Δέκα tips για να ξεπεράσετε μία δύσκολη εβδομάδα

Κυριακή... απόγευμα.... Αλήθεια, πόσες δεν έχουμε νιώσει ένα πλάκωμα για το σαββατοκύριακο…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Μία μαμά με ένα παιδί αναρωτιέται πώς είναι να έχεις και δεύτερο

Μία μαμά με ένα παιδί αναρωτιέται πώς είναι να έχεις και δεύτερο

Πώς είναι να έχεις κι ένα δεύτερο παιδί; Χρειάζεσαι σούπερ δυνάμεις για…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Διδάξτε στο παιδί σας καλούς τρόπους με 3 απλά βήματα

Διδάξτε στο παιδί σας καλούς τρόπους με 3 απλά βήματα

Ας γίνετε για τα παιδιά, το φωτεινό παράδειγμα
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Σχολικά προγράμματα Mothersblog. Εκτύπωσε το δικό σου!
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης