Συνταγή για κλασικούς κουραμπιέδες αμυγδάλου από το Γιώργο Γεράρδο

Συνταγή για κλασικούς κουραμπιέδες αμυγδάλου από το Γιώργο Γεράρδο

Έχουμε μπει για τα καλά στο Δεκέμβρη και οι γιορτές πλησιάζουν! Μαζί τους έρχονται και όλα τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς.

Συνταγή για κλασικούς κουραμπιέδες αμυγδάλου από το Γιώργο Γεράρδο

Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε πολύ εύκολα να τα αγοράσουμε παντού, σε αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία ακόμα και σε σουπερ μάρκετ. Για εμένα όμως δεν υπάρχουν γιορτές χωρίς να μοσχομυρίσει το σπίτι από το βούτυρο και τα αμύγδαλα των κουραμπιέδων ή το μέλι των μελομακάρονων. Όχι μόνο αυτό αλλά πραγματικά μου αρέσει να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου στη κουζίνα ετοιμάζοντας αυτά τα γλυκά ξέροντας ότι αυτές οι αναμνήσεις θα μείνουν μαζί τους για πάντα.
Έτσι λοιπόν τις επόμενες εβδομάδες θα σας δώσω τις καλύτερες συνταγές για να φτιάξετε και εσείς όλα τα παραδοσιακά γλυκά για τις γιορτές. Αυτή την εβδομάδα ξεκινάμε με υπέροχους κουραμπιέδες μου μοσχοβολάνε βούτυρο και είναι γεμάτοι με τραγανά αμύγδαλα.

Υλικά
800 γρ αλεύρι, κοσκινισμένο
300 γρ αμύγδαλο150 γρ ζάχαρη άχνη
200 γρ βούτυρο
200 γρ βούτυρο γάλακτος τύπου Κερκύρας
1 αβγό
2 κρόκοι
1 βανίλια
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
4 κ.ς. ανθόνερο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. Baking Soda
Ζάχαρη άχνη για κοσκίνισμα

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ψήνουμε για 7-8 λεπτά τα αμύγδαλα μέχρι να ροδίσουν. Χοντροκόβουμε τα μισά και αφήνουμε ολόκληρα τα υπόλοιπα.

01
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στη κουζινομηχανή της Kenwood ή με ένα μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για δέκα λεπτά μέχρι να αφρατέψει.

11

Χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα προσθέτουμε τους κρόκους και το αβγό, ένα ένα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια, τη σόδα, το αλάτι, τα αμύγδαλα και το κονιάκ.Αφαιρούμε τον κάδο από τη κουζινομηχανή, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να δέσει μια μαλακιά ζύμη.

02

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλουμε και απλώνουμε σε αντικολλητικό ταψί.Ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

55

Όσο είναι ακόμα ζεστοί κοσκινίζουμε πάνω τους άφθονη άχνη ζάχαρη.

06

Καλή επιτυχία!

6 Φωτογραφίες
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Επώνυμη μέλλουσα μαμά επισκέφθηκε κλινική που ειδικεύεται στη νέα τάση της πλακουντοφαγίας

Επώνυμη μέλλουσα μαμά επισκέφθηκε κλινική που ειδικεύεται στη νέα τάση της πλακουντοφαγίας

Λίγο πριν υποδεχθεί το μωρό της, η 28χρονη απαθανατίστηκε να βγαινει από…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Τι να κάνετε αν το παιδάκι σας μαρτυράει τα αδελφάκια ή τους φίλους του

Τι να κάνετε αν το παιδάκι σας μαρτυράει τα αδελφάκια ή τους φίλους του

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε κάποιες ηλικίες τα παιδάκια να μαρτυράνε διαρκώς…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Φτιάξτε καλοκαιρινή λίστα δραστηριοτήτων για σας και τα παιδιά σας!

Φτιάξτε καλοκαιρινή λίστα δραστηριοτήτων για σας και τα παιδιά σας!

Τι θα λέγατε να φτιάξετε μια λίστα με δραστηριότητες για εσάς και…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Εγκυμοσύνη τεσσάρων μηνών: Οι αλλαγές στο σώμα σας

Εγκυμοσύνη τεσσάρων μηνών: Οι αλλαγές στο σώμα σας

Οι περισσότερες μαμάδες συμφωνούν ότι το δεύτερο τρίμηνο είναι η ωραιότερη περίοδος…
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

«Ένα γράμμα στην κόρη μου, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Manchester»
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης