Δύο σε ένα: Μαρινάδα για κοτόπουλο και ντρέσινγκ για σαλάτα από τον Γιώργο Γεράρδο

Αυτή η συνταγή προέκυψε σχεδόν κατά λάθος όταν πριν λίγο καιρό είχα φτιάξει ντρέσινγκ για μια σαλάτα και ενώ ήθελα να μαρινάρω μερικά φιλέτα κοτόπουλο μου είχαν τελειώσει τα υλικά.

Δύο σε ένα: Μαρινάδα για κοτόπουλο και ντρέσινγκ για σαλάτα από τον Γιώργο Γεράρδο

Έτσι λοιπόν χρησιμοποίησα το ντρέσινγκ και για το κοτόπουλο. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ γευστικό και θέλω σήμερα να το μοιραστώ μαζί σας. Αυτή η συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ντρέσινγκ σε κάθε σαλάτα, ενώ εκτός από κοτόπουλο ταιριάζει πολύ και στο χοιρινό.

Το μέλι και το πορτοκάλι ταιριάζουν πολύ με την οξύτητα του ξυδιού ενώ η ρίγανη και η μουστάρδα δίνουν πικάντικες νότες. Για να γίνει το λαδόξυδο πιο κρεμώδες χτυπάω τα υλικά στο Multi Mayo της Kenwood που πραγματικά είναι ένα πολυεργαλείο στη κουζίνα μου.

Μπορείτε να πειραματιστείτε με τα υλικά της σαλάτας με τις αναλογίες του ντρέσινγκ ανάλογα με το γούστο σας, αλλά σε γενικές γραμμές όταν δοκιμάζετε σκέτο το ντρέσινγκ πρέπει να είναι έντονα γλυκό και οξύ ταυτόχρονα.

Υλικά
Για το ντρέσινγκ/μαρινάδα
1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
3κς ξύδι
1κς μέλι
1κγ μουστάρδα τύπου Ντιζόν
½ πορτοκάλι ξύσμα
1 πρέζα ρίγανη
1/2κγ φρέσκο θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 φιλέτα κοτόπουλο

Για τη σαλάτα
1 μαρούλι
1 μάτσο ρόκα
15 ντοματίνια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 πορτοκάλι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής
Χτυπάμε στο Multi Mayo της Kenwood όλα τα υλικά του ντρέσινγκ για μισό περίπου λεπτό ώστε να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα.

1 1


Χαράζουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε με 3-4 κουταλιές της σούπας από τη μαρινάδα φροντίζοντας να πάει παντού. Μπορούμε να μαγειρέψουμε αμέσως το κοτόπουλο αλλά καλύτερα να το αφήσουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο.

2 1

Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ραβδώσεις για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να μαγειρευτεί καλά μέχρι το κέντρο του.

4 1


Για τη σαλάτα πλένουμε καλά τα λαχανικά και χοντροκόβουμε το μαρούλι σε μια πιατέλα. Αφαιρούμε τη φλούδα του πορτοκαλιού με μαχαίρι και κόβουμε τα ‘φιλετάκια’ του χωρίς τη μεμβράνη όπως στη φωτογραφία.

5 1


Προσθέτουμε στη σαλάτα τα ντοματάκια, τη ρόκα, το κρεμμυδάκι σε φέτες και το πορτοκάλι.
Προσθέτουμε αλάτι, το κοτόπουλο σε φέτες, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

6 1

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved