Κλασικό και εύκολο κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι από τον Γιώργο Γεράρδο

Είναι μερικές μέρες του φθινοπώρου που το μόνο που μπορεί να μου φτιάξει τη διάθεση είναι ένα λαχταριστό κέικ και ένας από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς είναι η σοκολάτα με το πορτοκάλι!

Κλασικό και εύκολο κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι από τον Γιώργο Γεράρδο

Έτσι λοιπόν φτιάξαμε μαζί με τη Κατερίνα ένα λαχταριστό και πανεύκολο τέτοιο κέικ. Το ωραίο με αυτή τη συνταγή είναι ότι μετράμε απλά τα υλικά με κούπες, φλιτζάνια και κουταλιές ενώ το αποτέλεσμα είναι πάντα υπέροχο χωρίς να μετρήσουμε τα υλικά με ακρίβεια γραμμαρίου. Το πιο σημαντικό είναι να χτυπήσουμε καλά καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη στην αρχή με ένα δυνατό μίξερ σαν το K-mix της Kenwood, ενώ όταν βάλουμε στο τέλος το αλεύρι πρέπει να ανακατέψουμε το μείγμα απαλά, μέχρι που ίσα να έχουν ενωθεί τα υλικά σε μια αφράτη ζύμη.
Αν θέλετε μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε λίγο προσθέτοντας στο κέικ κομμάτια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή και σταφίδες.

Υλικά
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
2/3 πακέτου βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 μεγάλα αυγά ή 3 μεσαία
4 κς κακάο
1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
1 φλιτζάνι γάλα
2 κγ baking powder
1 βανίλια
1/2 κγ αλάτι

Για το γλάσο
1 λευκή σοκολάτα, 100γρ
1 φλιτζάνι γάλα

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο με το K-mix της Kenwood για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε για ένα λεπτό μετά από το καθένα.

2 1


Κατόπιν προσθέτουμε το κακάο, το πορτοκάλι, το γάλα και χτυπάμε για μισό λεπτό. κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, τη βανίλια και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για μισό περίπου λεπτό μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

3 1

Στρώνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά. Το κέικ θα είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα και βγει καθαρή.

4 1


Όσο παγώνει το κέικ ετοιμάζουμε το γλάσο. Βράζουμε το γάλα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.Αναποδογυρίζουμε το κέικ σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με τη σοκολάτα.

6 1

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved