Καλοκαιρινή σούπα με καλαμπόκι από τον Γιώργο Γεράρδο

Μπορεί να μη το συνηθίζουμε στην Ελλάδα, αλλά ένα από τα καλύτερα καλοκαιρινά φαγητά είναι μια δροσερή σούπα. Η πιο διάσημη συνταγή είναι η σούπα ντομάτας gazpacho, αλλά σήμερα θα σας φτιάξω μια πολύ νόστιμη και δροσερή σούπα με καλαμπόκι.

Καλοκαιρινή σούπα με καλαμπόκι από τον Γιώργο Γεράρδο

Είναι ένα ιδανικό ελαφρύ γεύμα για τα ζεστά μεσημέρια και βράδια του καλοκαιριού ενώ φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα με λίγα απλά υλικά. Ετοιμάζω αυτή τη σούπα στο μπλέντερ της κουζινομηχανής Sense Chef της Kenwood που με το δυνατό του μοτέρ δίνει ένα βελούδινο αποτέλεσμα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Tip. Στη συνταγή χρησιμοποιώ φρέσκο καλαμπόκι που έχει υπέροχη γεύση, αλλά μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μια κονσέρβα των 400 γραμμαρίων.

Υλικά

2 καλαμπόκια
4κς ψιλοκομμένο καρπούζι
3κς στραγγιστό γιαούρτι
3κς παρθένο ελαιόλαδο
2-3 κς χυμό λεμονιού
1 κούπα νερό
1 σκελίδα σκόρδο
10 φύλλα βασιλικού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μια πρέζα πάπρικα

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Μόλις παγώσουν λίγο παίρνουμε τα σπόρια του καλαμποκιού κόβοντας κάθετα με ένα μαχαίρι.

KALAMPOKI2

Τοποθετούμε όλα τα υλικά έκτος από το καρπούζι στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για περίπου ένα λεπτό μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

KALAMPOKI1
KALAMPOKI3

Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον για να παγώσει.

KALAMPOKI4

Σερβίρουμε με λίγο λάδι, φύλλα βασιλικού και το ψιλοκομμένο καρπούζι.

KALAMPOKI5

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved