Συνταγή από τον Γιώργο Γεράρδο για μπρόκολο στο φούρνο με γιαούρτι και γραβιέρα!

Τον τελευταίο καιρό σας έχω χορτάσει με πεντανόστιμες αλλά ίσως όχι διατροφικά ιδανικές συνταγές. Σήμερα λοιπόν θα σας προτείνω μια συνταγή πραγματικά λαχταριστή, χωρίς πολλά λιπαρά ή περιττές θερμίδες.

Συνταγή από τον Γιώργο Γεράρδο για μπρόκολο στο φούρνο με γιαούρτι και γραβιέρα!

Πρόκειται για μια παραλλαγή του κλασικού 'σουφλέ' που αγαπάμε στη χώρα μας, αλλά φτιάχνεται με γιαούρτι, χωρίς κρέμες ή αλλαντικά.

Το μπρόκολο είναι από τα καλύτερα και πιο υγιεινά λαχανικά, όμως πολλοί το θεωρούν άνοστο. Πιστεύω ότι είναι από μόνο του πολύ νόστιμο, αλλά και από την άλλη μεριά συνδυάζεται υπέροχα με άλλα συστατικά. Επίσης ενώ πολλά παιδιά το αγαπούν, άλλα πάλι δεν το αντέχουν.

Πιστεύω πως είναι καθαρά θέμα εκπαίδευσης. Καλό είναι να δίνετε στα παιδιά σας από νωρίς μια ποικιλία λαχανικών και διαφορετικών γεύσεων και να μην καταφεύγετε στην εύκολη λύση της τηγανιτής πατάτας ή των ζυμαρικών σε καθημερινή βάση.

Προσπαθήστε να δώσετε στα παιδιά όλα τα λαχανικά, καλομαγειρεμένα, σε ευφάνταστους συνδυασμούς. Είναι πολύ λογικό να μην αρέσει σε ένα παιδί το μπρόκολο παραβρασμένο χωρίς υφή και γεύση. Με αυτή τη συνταγή είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά θα ξετρελαθούν.

Υλικά
1 ½ κιλό μπρόκολο
½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι πλήρες ή ελαφρύ
2 αβγά
150 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένουμε καλά το μπρόκολο, το κόβουμε σε μικρά μπουκέτα και το βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε αμέσως. Θέλουμε να 'κρατάει' γιατί θα συνεχίσει να μαγειρεύεται στον φούρνο.

DSC 9601

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το γιαούρτι, τα αβγά, τα ¾ της γραβιέρας, το σκόρδο, μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Με το K-mix της Kenwood χτυπάμε τα υλικά μας για ένα λεπτά ώστε να ενωθούν καλά.

DSC 9611

Στρώνουμε το μπρόκολο σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε το μείγμα γιαουρτιού και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η κρούστα με το τυρί. Το φαγητό αυτό τρώγεται υπέροχα ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κουνουπίδι μαζί ή αντί για το μπρόκολο. Επίσης σας προτείνω τη γραβιέρα για τη γεμάτη γεύση της, εσείς όμως μπορείτε να την αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο τυρί.

DSC 9650

Καλή επιτυχία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved