Μαγειρεύουμε παίζοντας: Γρανίτα βερίκοκο με σάλτσα κεράσι από τον Γιώργο Γεράρδο

Eνα πραγματικά λαχταριστό, δροσερό και πολύ υγιεινό γλύκισμα για το καλοκαίρι. Ιδανικό μετά από ένα γεύμα ή και για ένα παιδικό πάρτυ. Δεν έχει καθόλου λιπαρά και η χρήση της φρουκτόζης το κάνει χαμηλό σε θερμίδες.

Μαγειρεύουμε παίζοντας: Γρανίτα βερίκοκο με σάλτσα κεράσι από τον Γιώργο Γεράρδο

Μπορούμε να βρούμε στην αγορά πάρα πολλά φρούτα, στην εποχή τους και σε πολύ καλές τιμές. Aντί για βερίκοκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροδάκινα, νεκταρίνια ή πεπόνι και αντί για κεράσι, φράουλα. Μαζί με τα παιδιά μπορείτε να πλύνετε καλά τα φρούτα, ώστε να αποκτήσουν αυτή τη συνήθεια και να αφαιρέσετε τα κουκούτσια. Αν χρησιμοποιείτε την κουζινομηχανή Kenwood, φροντίστε να καταψύξετε το εξάρτημα του παγωτού μια ημέρα πριν ή ακόμα και να το έχετε μόνιμα στην κατάψυξη σας ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμο.

gerardosgranita01

Υλικά

1 κιλό βερίκοκα

½ κιλό κεράσια

150 γραμμάρια φρουκτόζη ή 300 γραμμάρια ζάχαρη

Χυμό ενός λεμονιού

1 κλωνάρι βανίλια προαιρετικά

Για την γρανίτα, χτυπάμε στο μπλέντερ της κουζινομηχανής τα βερίκοκα, την μισή φρουκτόζη και το μισό χυμό λεμονιού. Στην συνέχεια με το εξάρτημα παγωτού σε λειτουργία το προσθέτουμε σιγά σιγά από το ειδικό άνοιγμα. Σε 25-30 λεπτά η γρανίτα θα είναι έτοιμη. Εναλλακτικά βάζετε τον πολτό βερίκοκου σε ένα ταπερ στην κατάψυξη και το χτυπάτε με ένα πιρούνι ή μίξερ κάθε μισή ώρα μέχρι να παγώσει.

gerardosgranita02

Για την σάλτσα κεράσι, βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τα κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια τους, τη βανίλια σχισμένη στη μέση, την υπόλοιπη ζάχαρη και χυμό λεμονιού για 12 λεπτά. Μόλις παγώσει λίγο, το χτυπάμε στο μπλέντερ της Kenwood και το φυλάμε στο ψυγείο σε ένα βάζο.

gerardosgranita03

Είναι επίσης καταπληκτική σάλτσα για παγωτό, γιαούρτι ή και μούσλι. Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved