Συνταγή για πολίτικο κεμπάπ από τον Γιώργο Γεράρδο

Ένα νόστιμο, ζουμερό κεμπάπ αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Ο συνδυασμός μοσχαριού και αρνιού μαζί με τα μπαχαρικά δίνει μια υπέροχη, πικάντικη γεύση.

Συνταγή για πολίτικο κεμπάπ από τον Γιώργο Γεράρδο

Μπορούμε να απολαύουμε κεμπάπ σχεδόν σε κάθε ψησταριά και σουβλατζίδικο αλλά σήμερα θα σας δώσω τη καλύτερη συνταγή για να τα φτιάξετε στο σπίτι σας με κρέας που έχετε διαλέξει και ξέρετε τη ποιότητα του.

Αυτά τα κεμπάπ είναι λαχταριστά σαν μερίδα μόνα τους ή αν έχετε πίτες μπορείτε να τα φτιάξετε τυλιχτά με ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και λίγο τζατζίκι.Ακόμα καλύτερα μπορείτε να φτιάξετε τη διπλή δοσολογία και να τα διατηρήσετε στη κατάψυξη σας για περίπου ένα μήνα. Έτσι θα έχετε μια εύκολη και γρήγορη λύση όταν θέλετε να τα ψήσετε για το οικογενειακό τραπέζι. Απλά βγάλτε τα από τη κατάψυξη μισή ώρα πριν τα ψήσετε.
Αν σας αρέσουν οι πιο πικάντικες γεύσεις μπορείτε να προσθέσετε μισό κουταλάκι του γλυκού μπούκουβο και μισό κουταλάκι κύμινο.

Υλικά
500γρ μοσχάρι
500γρ αρνάκι
4κς φρυγανιά
1κς παρθένο ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1κγ πελτέ ντομάτας
1κγ ρίγανη
1κγ γλυκιά πάπρικα
½ κγ τριμμένο μπαχάρι
1 αβγό
Μια πρέζα κανέλα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Τρίβουμε το κρεμμύδι, το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο και το αφήνουμε λίγο να παγώσει.
Προσαρμόζουμε τη κρεατομηχανή στη Sense Chef της Kenwood και περνάμε δύο φορές τα κρέατα αφού τα έχουμε κόψει σε κομμάτια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και το σοταρισμένο κρεμμύδι. Ιδανικά αφήνουμε το μείγμα για μια ώρα στο ψυγείο ώστε να σφίξει και να κάνει το πλάσιμο πιο εύκολο.Ζυγίζουμε μπάλες ζύμης των 100 γραμμαρίων και τις πλάθουμε σε μακρόστενα, πλατιά κεμπάπ.

Ψήνουμε τα κεμπάπ σε προθερμασμένο τηγάνι με ραβδώσεις χωρίς λάδι ή στο γκριλ του φούρνου για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.


Σερβίρουμε τα κεμπάπ με πιλάφι, σαλάτα και γιαούρτι ή τυλιχτά σε πίτες.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved