Crumble αχλάδι με σοκολάτα από τον Γιώργο Γεράρδο

Στη κουζίνα υπάρχουν μερικοί γευστικοί συνδυασμοί που είναι το τέλειο ζευγάρωμα. Καρπούζι με φέτα, πεπόνι με προσούτο, ντομάτα με βασιλικό, φράουλες με κρέμα, μήλα με κανέλα και άλλοι πολλοί.

Crumble αχλάδι με σοκολάτα από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα σας προτείνω μια πεντανόστιμη γλυκιά συνταγή που βασίζεται σε έναν τέτοιο συνδυασμό και συγκεκριμένα το ταίριασμα αχλαδιού και σοκολάτας. Θα φτιάξουμε μαζί ένα crumble με αχλάδι και σοκολάτα, δηλαδή μια τριφτή πίτα με γέμιση αχλάδι και κουβερτούρα. Είναι μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή με ελάχιστα υλικά, ιδανική για όταν θέλετε να φτιάξετε ένα γλυκό για το τραπέζι και δεν έχετε πολύ χρόνο. Είμαι σίγουρος ότι οι μεγάλοι θα γλύφουν τα δάκτυλα τους και τα παιδιά δεν θα μπορούν να αντισταθούν στο κάλεσμα της σοκολάτας.

Για την Παρασκευή του γλυκού χρησιμοποιώ το ραβδομπλέντερ K-mix της Kenwood που με τα εξαρτήματα του μας επιτρέπει να φτιάξουμε τη γέμιση αλλά και το crumble σε ένα σκεύος, εύκολα και γρήγορα. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το αχλάδι και τη σοκολάτα με μήλο και σταφίδες και έτσι θα έχετε ένα υπέροχο crumble με μήλο!

Υλικά

4 μεγάλα αχλάδια, περίπου ένα κιλό
2κς καστανή ζάχαρη
100γρ σοκολάτα κουβερτούρα
150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ λευκή ζάχαρη
100γρ βούτυρο

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια αφαιρώντας το κέντρο τους.

AXLADI1

Προσαρμόζουμε το δίσκο για φέτες στο K-mix της Kenwood και περνάμε τα αχλάδια.Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε τα αχλάδια

AXLADI2

Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια, τη προσθέτουμε στα αχλάδια μαζί με τη καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.Προσαρμόζουμε τις λάμες κοπής στο K-mix της Kenwood για να ετοιμάσουμε το crumble. Ρίχνουμε στον κάδο τη ζάχαρη, το αλεύρι το βούτυρο και χτυπάμε διακεκομμένα για μισό λεπτό μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

AXLADI4

Στρώνουμε το crumble πάνω από τα αχλάδια και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

AXLADI5

Σερβίρουμε το crumble ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου σκέτο, με παγωτό ή και σαντιγί.

GERARDOS

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved