Καλοκαίρι στην Αττική: Τα μέρη που τα παιδιά μπορούν να παίζουν ελεύθερα

Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό για έναν γονιό από το να μπορεί να παίζει το παιδάκι του ελεύθερο στη Φύση.

Καλοκαίρι στην Αττική: Τα μέρη που τα παιδιά μπορούν να παίζουν ελεύθερα

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως για τα παιδιά των πόλεων, οι επιλογές είναι συχνά περιορισμένες και το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, όταν και τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο.

Ευτυχώς, αν και χαοτική για μια οικογένεια, η Αττική «κρύβει» αρκετούς πράσινους «θησαυρούς» στους οποίους τα παιδιά μπορούν να δροσιστούν και να παίξουν ελεύθερα!

Μην ξεχνάτε απλώς πως όποια και αν είναι η επιλογή σας, είναι σημαντικό να είστε πάντα πλήρως εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσετε κάθε… ενδεχόμενο: Από το τσίμπημα ενός εντόμου (κουνουπιού, μέλισσας, σφήκας, σκνίπας κτλ) μέχρι το τραύμα από ένα απλό πέσιμο! Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να χαλάσουν την ονειρεμένη εξόρμησή σας!

Ναι, οι κίνδυνοι πάντα παραμονεύουν και τα ενοχλητικά έντομα μπορούν να προκαλέσουν φαγούρα, αλλεργίες και κυρίως, να καταστρέψουν την διάθεση σας. Σίγουρα, λοιπόν, αξίζει να δείτε κάποια tips που μας έχουν βοηθήσει να προφυλασσόμαστε από τα έντομα και να περνάμε καλύτερα σε κάθε μας εξόρμηση.

Ξεκινήστε, λοιπόν, κι εσείς την εκδρομή σας ανέμελοι ώστε να είστε σίγουροι πως θα περάσετε καλά!

Περιπέτεια στο βουνό!

Δεν υπάρχει καλύτερος προορισμός από μια απόδραση στο βουνό. Τα καταπράσινα σκιερά δέντρα χαρίζουν άφθονη δροσιά, τα μονοπάτια προσφέρονται για εξερευνήσεις και τα πολύχρωμα φυτά μετατρέπουν κάθε πλαγιά σε μία υπαίθρια «τάξη» που θα διδάξει τα πιο ενδιαφέροντα μαθήματα στους μικρούς εξερευνητές που «διψούν» για ανακαλύψεις! Προτιμήστε να περάσετε ένα απόγευμα με τα παιδιά στην Πεντέλη, όπου μπορούν να θαυμάσουν τους εντυπωσιακούς καταρράκτες ή πηγαίντε για πεζοπορία στον Υμηττό, που αποτελεί έναν καταπράσινο φυσικό πνεύμονα, με πεύκα, κυπαρίσσια και μικρά ξέφωτα ιδανικά για τα πιτσιρίκια που θέλουν να τρέξουν ελεύθερα! Φυσικά, μην φοβηθείτε τα έντομα και μην αφήσετε ένα τσίμπημα να σας τρομάξει! Ζήστε την περιπέτεια έχοντας σύμμαχό σας κάποιο ανακουφιστικό Gel ή ένα Roll on.

KALOKAIRINES PERIPETEIES 2


Εξορμήσεις στα πάρκα και τους κήπους

Πολλά είναι τα πάρκα και οι κήποι της Αθήνας που κάθε χρόνο κάνουν πολλές και ιδιαίτερες καλοκαιρινές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να αναφέρουμε ότι φέτος, ο Δήμος Αθηναίων καλεί τους πολίτες να ζήσουν τον Κήπο και τα Πάρκα… αλλιώς μέσα από τις δράσεις που διοργανώνει! Πράγματι, τον Ιούνιο αναμένεται να πραγματοποιηθούν συνολικά 145 δράσεις πολιτισμού, αθλητισμού και δημιουργικής μάθησης -με δωρεάν είσοδο- σε τέσσερα εμβληματικά πάρκα της Αθήνας: Τον Εθνικό Κήπο, το Άλσος Παγκρατίου, το Άλσος Προμπονά και το Πάρκο Ελευθερίας! Μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, ξεναγήσεις, προγράμματα απασχόλησης για παιδιά αλλά και προγράμματα άθλησης και ευεξίας για όλους περιλαμβάνονται στο «μενού» και το σίγουρο είναι πως αξίζει να τα έχετε κατά νου.

Και σε αυτή την περίπτωση, μην παραλείψετε να έχετε στην τσάντα σας αυτά τα μικρά φανταστικά Gel ή Roll on κατά της φαγούρας που προκαλεί το τσίμπημα εντόμων, κουνουπιών και σκνιπών! Τα ενοχλητικά αυτά ζωύφια βγαίνουν -δυστυχώς- στο… σεργιάνι κάθε βράδυ μαζί με εσάς και τα παιδιά σας!

KALOKAIRINES PERIPETEIES 1

Φυσικά, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι και το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» αποτελούν, φυσικά, μερικές ακόμη καλές επιλογές για όλη την οικογένεια!

Εσείς σήμερα πόσο παίξατε με τα παιδιά σας έξω; Όπου και αν επιλέξετε να πάτε, να θυμάστε πως το πιο σημαντικό είναι να αφήσετε τα παιδιά σας να είναι απλώς… παιδιά. Με λίγα λόγια, να επιτρέψετε στα μικρά σας να βγουν έξω να παίξουν και να ζήσουν τη δική τους περιπέτεια πάντα με προσοχή. Εσείς σήμερα πόσο παίξατε με τα παιδιά σας έξω; Αφήστε τα παιδιά να είναι παιδιά



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved