Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα

Ο Μάιος έχει φτάσει στα μισά του και οι ανοιξιάτικες επιλογές για τα παιδιά στην πόλη είναι πολλές και ενδιαφέρουσες!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα

Θα ξεκινήσω με το πρωτότυπο εργαστήριο «Παραμυθοϊστορίες της Αδικίας!» του Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας!

image photos 2

Τι κι αν ήταν Μάρτης ή Απρίλης; Σε κάθε μήνα τη συναντώ. Για ποιά ο λόγος;
Αδικία!
Ένα βήμα πίσω.
Γιατί; Βοηθάει.
Ποιόν; Τον εαυτό μου.
Το συναίσθημα της αδικίας είναι εκεί, επιμένει. Πού είναι η χαρά; Η ικανοποίηση; Η υπερηφάνεια; Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μου;
Ένα βήμα τη φορά.
Αρχικώς, πως νιώθω;
Τι έχει συμβεί;
Το δίκιο μου ποιό είναι, δηλαδή η δική μου επιθυμία ποιά είναι;
Τι είναι αυτό που θέλω, τι χρειάζομαι;
Σε ποιό πλαίσιο βρίσκομαι;
Το πλαίσιο τι ορίζει; Πώς το αξιοποιώ;
Μέσα από την πορεία του ήρωα, μέσα από τα σύμβολα στον κόσμο των παραμυθιών, αξιοποιούμε ερωτήματα και απαντήσεις ο καθένας με το δικό του τρόπο, σύμφωνα με τη δική του ανάγκη. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα θέμα πολύ συχνό στην καθημερινότητα μας, που απασχολεί έντονα τα παιδιά σε όλες τις ηλικίες αλλά και εμάς τους μεγάλους!

Ημερομηνίες: 13, 20 και 27 Μαΐου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών (το εργαστήρι δεν αναλογεί σε παιδιά μικρότερης ηλικίας)
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

Θα σας πάω τώρα σε κάτι πολύ ξεχωριστό: στην ψηφιακή αναπαράσταση της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

hagia sophia EK 2

https://www.youtube.com/watch?v=X9LNlRldW7Q

Η Αγία Σοφία αποτελεί ένα μνημείο-σύμβολο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η υπερσύγχρονη διαδραστική παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας» αποτελεί μία πλήρη ψηφιακή αναπαράσταση του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και δημιουργήθηκε ειδικά για τη «Θόλο» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν μια ξενάγηση, στην οποία δεν είναι απλοί παρατηρητές, αλλά συμμετέχουν σε διάφορα σενάρια και περιηγήσεις. Αναπαρίσταται, με πλήρη λεπτομέρεια, το εσωτερικό του ναού, ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός, ο γλυπτός και ψηφιδωτός διάκοσμος και παράλληλα, παρουσιάζονται οι διάφορες φάσεις κατασκευής του μνημείου και σημαντικά ιστορικά, κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία της ζωής του Βυζαντίου. Η νέα διαδραστική αυτή παραγωγή δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να επισκεφθούν τον εμβληματικό αυτό χώρο και να τον παρατηρήσουν όπως ήταν στην περίοδο της ακμής του. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή εμπειρία που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε!

Για τις ημέρες και ώρες των προβολών ενημερωθείτε εδώ:
http://timetable.hellenic-cosmos.gr/index.php

Για το τέλος άφησα τον εκπαιδευτικό περίπατο στην Αθήνα του 18ου αιώνα με αφετηρία την περιηγητική συλλογή της Ωνασείου Βιβλιοθήκης, για όλη την οικογένεια!

18010835 1533576989988713 5352597245111132814 n 2

Ελάτε να περπατήσουμε μαζί τους δρόμους της Αθήνας, ακολουθώντας τα βήματα Ευρωπαίων ταξιδιωτών του 18ου αιώνα. Με έμπνευση το υλικό σπάνιων βιβλίων, θα μάθουμε πού φυτεύτηκαν για πρώτη φορά ντομάτες στην Αθήνα, πού βρίσκεται το πιο παλιό σπίτι της πόλης, θα επισκεφτούμε ένα λουτρό «γεμάτο φαντάσματα» αλλά κι ένα μυστηριώδη μαρμάρινο πύργο γεμάτο... μουσική! Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για βόλτα και περιπέτεια για όλη την οικογένεια!

13/05, 3/06, 10/06, 17/06, 24/06
11:00-13:30

20/05 & 27/05
10:00-12:30

Αφετηρία: Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Αμαλίας 56, Αθήνα, Στάση μετρό Ακρόπολη)
Τερματισμός: Ρωμαϊκή Αγορά

Η είσοδος στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι ελεύθερη (τηρείται σειρά προτεραιότητας). Απαραίτητη η κράτηση θέσης μέσω email (education@onassis.org) ή στο τηλέφωνο 210 37 13 000 (Δευτέρα–Παρασκευή, 9.00–17.00).

Καλό και δημιουργικό Σαββατοκύριακο σε μικρούς και μεγάλους!

Φοίβη Λέκκα
www.foivilekka.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved