Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Γεια σας και καλή χρονιά! Με υγεία πάνω απ'όλα και πολλές μικρές στιγμές ευτυχίας!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Σήμερα θα ξεκινήσω με το πολύ πρωτότυπο εργαστήρι «Παραμυθοϊστορίες των Αλλαγών και των Απρόοπτων!» στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας.

image photos 3

Ο Ιανουάριος είναι αφιερωμένος στις αλλαγές και τα απρόοπτα! Λίγα λόγια για το εργαστήρι...«Μπόρα είναι!»:
– Η αλλαγή ή το απρόοπτο;
«Το απρόοπτο!»
– Η αλλαγή;
«Η αλλαγή έχει άλλη διαδρομή, άλλη διεργασία, άλλο χρόνο για να γίνει»
– Τι χρόνο;
«Διαφορετικό για τον κάθε ένα, διαφορετικό για κάθε αλλαγή»
-Τι γίνεται εκεί;
«Στάσου στη στιγμή. Ωραία;»
– Τι ωραία; Τι κάνω; Έχω να πάω παρακάτω ή μήπως να πάω από εκεί που ήρθα;
«Στάσου εκεί. Στάσου σε αυτό»
– Τρομακτικό!
«Αφουγκράσου»
– Τι έχει εδώ; Τι είναι όλα αυτά;
«Ακούς; Μυρίζεις; Βλέπεις; Γεύεσαι; Αγγίζεις;»
– Ωραία είναι, αλλάζει, νυστάζω...
«Ξεκουράσου...»
Αλλάζει...Κάνουμε επίσκεψη στο σπίτι των αλλαγών, στον κόσμο των παραμυθιών! Πότε;
Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά να επεξεργαστούν ένα θέμα που τα απασχολεί πολύ στην καθημερινότητά τους και πολλές φορές τα δυσκολεύει.

Ημερομηνίες: 21, 22 και 28 Ιανουαρίου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών (το εργαστήρι δεν αναλογεί σε παιδιά μικρότερης ηλικίας)
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10π.μ. έως 1μ.μ.)

Θα σας πάω τώρα στις ποικίλες δωρεάν εκδηλώσεις στο Κέντρο Επισκεπτών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για το Σαββατοκύριακο 21-22/01!

imagegen 5

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν παιχνίδια μιας άλλης εποχής, να παρακολουθήσουν πρόγραμμα ψυχοκινητικής αγωγής, να κάνουν ιστιοπλοΐα, yoga, καγιάκ στο κανάλι, να δουν ταινίες, να εξερευνήσουν τη φύση και να γίνουν κηπουροί, να κάνουν ποδήλατο, να παρακολουθήσουν συναυλίες, να εξερευνήσουν τους πολιτισμούς του κόσμου! Και όλα αυτά με ελεύθερη συμμετοχή σε ένα μέρος χάρμα οφθαλμών! Για περισσότερες πληροφορίες και για κράτηση θέσης όπου χρειάζεται μπείτε εδώ:
http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?page=-1&lang=el

Για το τέλος άφησα τη μουσική παράσταση «Ο Πέτρος και ο Λύκος» και «Η Πρώτη Συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον» που, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε, θα παρουσιαστεί και πάλι στο Μέγαρο Μουσικής από την Καμεράτα με αφηγητή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη την Κυριακή 22/1.

likos3 3

Δύο μελωδικά παραμύθια που γοήτευσαν μικρούς και μεγάλους την περίοδο των Χριστουγέννων επαναφέρει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για δύο ακόμα παραστάσεις. «Ο Πέτρος και ο Λύκος» και «Η Πρώτη Συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον» επιστρέφουν και συστήνουν στα παιδιά τη μαγεία της κλασικής μουσικής. Μέσα από τις περιπέτειες του μικρού Πέτρου και του κακού λύκου, σε λιμπρέτο και μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ, τα παιδιά γνωρίζουν τα διάφορα μουσικά όργανα, ενώ ο αξιαγάπητος αρκούδος Πάντινγκτον, έργο του σύγχρονου βρετανού συνθέτη Χέρμπερτ Τσάππελ, που ταξιδεύει από το Περού στο Λονδίνο, προσγειώνεται στο Μέγαρο Μουσικής έχοντας στις αποσκευές του χιούμορ και πολλές τζαζ νότες! Και όλα αυτά ντυμένα οπτικά με εικαστικά animation! Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα παιδιά την κλασσική μουσική, χωρίς να βαρεθούν ούτε στιγμή!

Κυριακή 22/1, 3μ.μ, 6μ.μ
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας " Κόκκαλη, 2107282000

Να περάσετε όμορφες οικογενειακές στιγμές και να θυμάστε ότι ο ελεύθερος χρόνος με τα παιδιά δεν πειράζει αν είναι περιορισμένος αρκεί να είναι ποιοτικός και ουσιαστικός!

Φοίβη Λέκκα
Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved