Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Γεια σας και χρόνια πολλά! Σήμερα θα ξεκινήσω με το εργαστήρι «Παραμυθοϊστορίες της ανυπομονησίας και της βαρεμάρας!» στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας.

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

«Τρέχουμεεε! Τελειώνει το ένα πηγαίνουμε στο άλλο, να προλάβουμε να τα κάνουμε όλα! Αυτό ήταν για φέτος, του χρόνου πάλι; Πότε έρχεται του χρόνου; Τα Χριστούγεννα πότε είναι; Πάλι κρυφτό θα παίξουμε; Πάλι θα ζωγραφίσω που μου αρέσει; Τίποτα άλλο δεν θα κάνουμε; Βαρέθηκα. Να κάνω κάτι άλλο... Τι να είναι αυτό το άλλο, να είναι ωραίο άλλο, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις... Όχι άλλη σκέψη, όχι ακινησία, όχι άλλο κρυφτό, όχι άλλο σκαρφάλωμα σε δέντρο, όχι άλλο παγωτό! Κι αν βαριέμαι αυτό που μέχρι τώρα ξέρω να κάνω, το καινούργιο που θα κάνω, τι και πώς θα είναι;»

tale2

Πρόκειται για ένα δημιουργικό εργαστήρι όπου τα παιδιά θα ανακαλύψουν πόσο κοντά ή μακριά είναι η ανυπομονησία και η βαρεμάρα. Αν μείνουμε για λίγο στη βαρεμάρα, στην αναμονή­την παύση της ανυπομονησίας, τι καινούριο έρχεται να γεννηθεί; Είναι δύο συναισθήματα που εναλλάσσονται πολύ συχνά στα παιδιά, οπότε αυτό το εργαστήρι θα έχει γι'αυτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Ημερομηνίες: 7, 14, 15, 21 και 28 Μαΐου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

Θα συνεχίσω με το πολύ πρωτότυπο εργαστήριο "Εκπαιδευτική Ρομποτική με WeDo" για παιδιά από 8 ετών στον Πολυχώρο Μεταίχμιο!
Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα LEGO WeDo τα παιδιά θα εισαχθούν στην Εκπαιδευτική Ρομποτική. Θα κατασκευάσουν με δομικά στοιχεία (τουβλάκια) μηχανικές κατασκευές που μπορούν να αποτελέσουν τους ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας, επιλύοντας ταυτόχρονα πραγματικά προβλήματα από τον φυσικό κόσμο που τα περιβάλλει.
Θα μάθουν πώς μπορούν να δώσουν «ζωή – κίνηση» στις κατασκευές τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, αποκτώντας δεξιότητες προγραμματισμού, engineering (σχεδιασμός και κατασκευή) και επίλυσης προβλημάτων (problem solving). Θα μάθουν να εργάζονται ομαδικά, να κατανοούν βιωματικά βασικές έννοιες της Φυσικής, να εξασκούν τις οργανωτικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Και όλα αυτά διασκεδάζοντας και δημιουργώντας!

robotiki 1

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, 6:30-7:30 μ.μ.
Το εργαστήρι διαρκεί 60' και μπορεί να φιλοξενήσει έως 20 παιδιά
Κόστος εργαστηρίου: 11 € για κάθε παιδί
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Το εργαστήριο πραγματοποιείται στην αίθουσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ (1ος όροφος, Ιπποκράτους 118, στο κέντρο της Αθήνας).
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), τον τίτλο και την ημερομηνία του εργαστηρίου.

Για το τέλος άφησα το πολύ μελωδικό εργαστήριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης "Η μεγάλη γιορτή της μουσικής. Παίζοντας με μουσικά όργανα!" για παιδιά 2-3,5 ετών και τους γονείς τους!

2 ews 3.2016425163554

Ήταν και δεν ήταν... ήταν όλα τα ζώα του δάσους. Μια μέρα αποφάσισαν να κάνουν μια μεγάλη γιορτή μουσικής για να ανακηρύξουν τον καλύτερο μουσικό.
Οι κουκουβάγιες πήραν τις θέσεις τους ως κριτές, οι σκίουροι χόρεψαν κουνώντας τις ουρές τους, η χορωδία των πουλιών τραγούδησε, η μπάντα των σκύλων παρουσίασε τα νέα της τραγούδια....και η γάτα έπαιξε μουσική με το τύμπανό της, με μία απρόβλεπτη εξέλιξη...
Έτσι κι εμείς, σε αυτό το τελευταίο εργαστήρι της χρονιάς, θα κάνουμε τη δική μας ορχήστρα για να πάρουμε μέρος στη γιορτή της μουσικής! Μας λείπουν όμως τα μουσικά όργανα και χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας. Εμείς θα σας δώσουμε τα υλικά (κουτάκια, τενεκεδάκια, λαστιχάκια, όσπρια κ.α) κι εσείς θα βάλετε όλη σας τη φαντασία και την όρεξη για να τα μεταμορφώσετε σε πρωτότυπα μουσικά όργανα που θα μοιάζουν με ζωάκια! Στο τέλος θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή για το κλείσιμο των εργαστηρίων και την αρχή του καλοκαιριού!

Σάββατο 14 Μαΐου, 11.00-12.30, Κυριακή 15 Μαΐου, 11.30-13.00
Εισιτήριο 15€, αδέρφια στο ίδιο εργαστήριο 12€
Πληροφορίες - Κρατήσεις Τ. 210 7294220

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved